Szervizpontok

2022.04.28. 19:00

Tíz új önkiszolgáló bicikliszerviz létesülhet Miskolcon

A város tizenöt helyszínére javasoltak szervizpontokat a Kerékpáros Miskolc Egyesület szavazásán.

ÉM

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

A szavazásra bocsátott helyszínekből idén tíz valósulhat meg a városháza ígérete szerint. Az egyesület célja előmozdítani, hogy Miskolc kerékpárosbarát várossá váljon, és eddig is sokat tett a kerékpározás népszerűsítéséért, de tudja, hogy mind a biciklis kultúra kialakításában, mind az infrastruktúrában sok még a tennivaló. A még több kerékpárút építése és kialakítása mellett fontos lépés lenne a jól használható, önkiszolgáló bicikliszerelésre alkalmas szervizpontok létrehozása is a város leginkább kerékpárjárta vagy annak tervezett helyszínein. 

Tizenötből tíz 

Ennek érdekében, a miskolci önkormányzattal együttműködésben, létrehoztak egy szavazást a közösségi médiában, ahol a helyi biciklivel közlekedők javaslatot tehettek az első tíz szervizpont helyére. 

Kunhalmi Zoltán, az egyesület elnöke egy korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy Bartha György képviselő megkeresésére már javaslatot tettek huszonkét lehetséges szervizpontra a városban, és az önkormányzat is készített egy saját listát. Végül abban egyeztek meg, hogy a helyszínjavaslatok összegyúrásából készül egy közös tizenötös lista, és a város vállalja, hogy közülük a legtöbb szavazatot kapó tízet, plusz egyet a képviselő választói kerületében valósítanak meg. 

Hasonló szervizpontból jelenleg kettő működik a városban, az első körülbelül tíz éve a Szinvaparknál, a második pedig az újmassai Vendéglő a Pisztrángoshoz nevű étteremnél működik. Ezekhez csatlakozna az újabb tíz, amennyiben megvalósulnak. Az önkiszolgáló kerékpáros szervizpontok a tervek szerint még az első negyedévben megjelenhetnek a legtöbb szavazó által javasolt tíz helyszínen, a tapolcai elágazásnál, a Népkertnél, a sportcsarnoknál, a Csanyik bejáratánál, a lillafüredi 5-ös busz végállomásánál, a Diósgyőri várnál, a Szent István térnél, Tapolcán a buszfordulónál, az Ellipsum környékén, az Andor utcai kutyafuttatónál, valamint a mályi kerékpárútnál, amint elkészül majd, a város szélénél.

(A borítóképen: Egyre népszerűbb a kerékpározás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában