Áron alul

2022.04.28. 07:00

Napirenden Mokrai ingatlanügye

Semmissé tennék a DK-s képviselő önkormányzati lakásvásárlását.

UA

Fotó: Ádám János

Indítvánnyal tenné semmissé Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP-frakció tagja azt a korábbi ingatlantranzakciót, amelynek során dr. Mokrai Mihály az önkormányzati lakásbérleményét megvásárolta. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott javaslat azt tartalmazza, hogy Veres Pál, Miskolc polgármestere álljon el a szerződéstől, és fizesse vissza a korábban eladott ingatlan vételárát a vevőnek, amelyet a fideszes képviselő szerint áron alul adtak el dr. Mokrai Mihálynak, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőjének, aki egyben a Miskolcot irányító Velünk a Város frakció tagja is. Hollósy András a közgyűlés elé terjesztendő indítványát azzal magyarázza, hogy az ingatlan vételárát ismereteik szerint a piaci viszonyoktól eltérően, rendkívül alacsony összegben állapították meg, így az adásvételi szerződés megkötése során az önkormányzatot anyagi kár érhette, mely – véleménye szerint – a jelen indítvánnyal megváltoztatható.

Mokrai Mihály korábban az Északnak jogszerűnek nevezte az adásvételt, mint mondta: az ingatlan rossz állapotban volt, amikor megvásárolta, valamint a felette lévő lakást még az ő ingatlanjánál is olcsóbban értékesítette a Miskolc Holding Zrt. Az önkormányzat is cáfolja az áron aluli értékesítést, azt állítja: az ingatlan árát független értékbecslő határozta meg.

(A borítóképen: Mokrai Mihály a miskolci közgyűlés ülésén. Fotó: ÉM)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában