Önkormányzati tulajdon

2022.03.26. 14:30

Feltárnák Mokrai Mihály ingatlanvásárlásának részleteit

A panelek négyzetméterára alatt kapta meg Gyurcsány helyi embere a 177 négyzetméteres lakást a Fidesz szerint. Mokrai Mihály mindent jogszerűnek tart.

ÉM

„Pofátlan DK-s ingatlanmutyi rajzolódik ki Miskolcon, Veres Pál polgármester aktív részvételével.” Erről Nagy Ákos, a Fidesz városi frakcióvezetője beszélt sajtótájékoztatóján. Ismertette, hogy „Veres Pál polgármester és a Gyurcsány-párt egyik képviselője ingatlanvételéről szóló hírek jelentek meg az országos és a helyi sajtóban. Ezek szerint Veres Pál, Miskolc polgármestere – a veszélyhelyzet ideje alatt, a közgyűlés jogkörében, de ahelyett egyedül eljárva – jóváhagyta a Széchenyi utcai, 177 négyzetméteres ingatlan értékesítését, 28 millió 400 ezer forintos vételáron”.

 

„Lehet, ez a jéghegy csúcsa”

 

A vevő Mokrai Mihály, Veres Pál gazdálkodási tanácsnoka, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője. A Fidesz által említett dokumentumok szerint „a miskolci önkormányzat 44 darab ingatlan értékét hagyta jóvá, nagyobbrészt paneleknél, melyeknél az átlagos négyzetméterár valamennyi esetben 180 ezer és 250 ezer forint közé esett. Kivéve a Mokrai Mihály által megvásárolt, Széchenyi utcai ingatlant, melynek négyzetméterára csupán 160 450 forint volt”.

 

Nagy Ákos kitért arra is, hogy a nagy alapterületű, nagypolgári lakás Miskolc főutcáján helyezkedik el, rendkívül jó infrastrukturális lehetőségekkel, így a frakcióvezető szerint „feltűnő és érthetetlen a jóval a panellakások értéke alatt maradó vételár”.

 

„Veres Pál tehát a közgyűlése tudta nélkül értékesített egy nagy értékű belvárosi ingatlant, az erről szóló dokumentumot is ő írta alá” – húzta alá Nagy Ákos. „Ilyen gazdagok lennénk? – tette fel a kérdést. – A várost vezető baloldali koalíció, Veres Pállal az élen, folyamatosan azt állítja a miskolciaknak, hogy kevés a pénz, szegény a város, közben pedig titokban a haveroknak játszott át egy nagy értékű ingatlant, és lehet, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa. Ki tudja, mi történhetett még az elmúlt években.”

 

„A Fidesz–KDNP frakciója követeli, hogy Veresék tárják a miskolci nyilvánosság elé ingatlanmutyijuk minden részletét” – emelte ki a Fidesz városi frakcióvezetője, Nagy Ákos.

 

A Fidesz szerint az ügy pikantériája, hogy az ingatlan-adásvételről szóló tudósító írások után késő este a városháza közleménye alapján a város fenntartásában lévő weboldal már arról írt, hogy „Miskolc önkormányzata és a Miskolc Holding ingatlangazdálkodásával és ingatlanértékesítési gyakorlatával kapcsolatban Veres Pál, Miskolc polgármestere 2021. év végén átfogó szakmai vizsgálatot rendelt el, amely jelenleg is zajlik”.

 

Drágábbnak tartja az indokoltnál

 

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban megkerestük Mokrai Mihályt, aki az Észak-Magyarországnak azt mondta: Veres Pálnak bármikor jogában áll bármilyen vizsgálatot elrendelni, ha ő úgy látta indokoltnak, hogy vizsgálatra van szükség, akkor mint polgármester megteheti. „Az értékesítésben én nem vettem részt, nekem ehhez semmi közöm” – hangsúlyozta a képviselő.

 

Mokrai Mihály. Forrás: Ádám János

 

Mokrai Mihály mindehhez hozzátette: a felette lévő ingatlant még alacsonyabb négyzetméterárral értékesítették, így ő is fel lehetne háborodva, hogy azt olcsóbban adták az övénél. Ismertette, hogy neki a Miskolc Holding ajánlotta az ingatlant megvételre, tudomása nincs róla, hogy miként határozták meg az ingatlan értékét. A képviselő megjegyezte, hogy vagyonértékelőként is dolgozik, és az a véleménye, hogy drágábban vette meg az ingatlant, mint amennyiért indokolt lett volna.

 

Nem válaszoltak

 

Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a városházának, de nem tartották fontosnak olvasóinkat tájékoztatni álláspontjukról.

 

(A borítóképen: Hollósy András, Nagy Ákos és Bajusz Gábor. Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában