Szociális és Közösségi Központ

2022.03.26. 20:04

Új közösségi hely Sajóládon (fotókkal, videóval frissítve)

Sajólád - „Nem az számít, hogy mennyi a lélekszám, hanem az, hogy a település akarjon élni és fejlődni” – mondta Tállai András országgyűlési képviselő a Szociális és Közösségi Központ megnyitóján.

Petri Nóra

Fotó: Ádám János

A településnek eddig nem volt olyan háza, ahol összegyűlhettek volna az emberek ünnepelni, szórakozni és együtt lenni. Erről is beszélt az átadóünnepségen Tállai András miniszterhelyettes, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. „A közösségi házak arra valók, hogy erősödjön a civil, az egyesületi és a társadalmi és kulturális élet. Egy ilyen intézmény sokszor a falunak a lelke” – hangsúlyozta Tállai András.

 

 

 

A jó infrastruktúráért

 

Az intézmény 175 millió forintból épült fel, amelyhez ezenfelül az önkormányzat 50 millió forinttal járult hozzá, illetve további 64 milliós kormányzati támogatást kapott a település a Szociális és Közösségi Központ eszközbeszerzésére, illetve további belső munkák elvégzésére.

 

Az elmúlt időszak sajóládi fejlesztéseiről szólva Tállai András beszélt a többi között az óvoda konyhájának kialakításáról, az iskola energetikai korszerűsítéséről, az Egészségközpont felújításáról, a református templom megépítéséről és az utak rendbetételéről. „Ezek mögött a fejlesztések mögött nemcsak egy országgyűlési képviselő van, hanem egy egész kormány, amely úgy gondolkodik, hogy életteret kell adni a vidéknek, a kistelepüléseknek és az ott élő embereknek. A vidéki embereknek is joguk van élni jó infrastruktúrában, megfelelő egzisztenciával, mint bárki másnak egy nagyvárosban. Nem az számít, hogy mennyi a lélekszám, hanem az, hogy a település akarjon élni és fejlődni” – húzta alá az országgyűlési képviselő.

 

Az új intézmény első kulturális programjában a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái léptek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában