Miskolci Egyetem

2022.03.31. 16:13

Kollégiumfejlesztés az egyetemen

Befejeződött a kollégiumfelújítás első fázisa a Miskolci Egyetemen, az új lakók birtokba vehetik a korszerűsített épületet.

Bacsó István

Forrás: Ádám János

Ünnepélyes keretek között adta át Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és dr. Varga Judit igazságügyi miniszter mint az Universitas Miskolcinensis Alapítvány elnöke az egyetem elsőként elkészült korszerű E/1-es kollégiumát.

A fejlesztés egy több milliárd forintos komplex beruházás részeként 2021. szeptemberében kezdődött el. Az E/1-es kollégiumépület az első a sorban, amelyet a többi épület felújítása is követ majd. Ebben a modernizált kollégiumban 230 hallgató elszállásolására lesz lehetőség. A beruházás mintegy 1,1 milliárd forintba került.

Az átadási ünnepségen részt vett dr. Kiss János miniszterelnöki biztos, Bárdosné dr. Soós Viktória, a Miskolci Egyetem gazdasági vezetője, Hornyák Lóránd, a Területi Innovációs Platform igazgatója, dr. Szilágyi Roland, oktatási rektorhelyettes, valamint a tervezőiroda és a kivitelező cégek vezetői és az egyetemi diákságot képviselő Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában