István Nádor Borlovagrend

2022.03.14. 17:00

Kisteherautóval vitték a borlovagok adományát

Kárpátaljára juttatta el a segítséget az István Nádor Borlovagrend.

Detzky Anna

Kisteherautónyi adománnyal járult hozzá a Miskolci Magyar Ortodox Egyházközség Kárpátaljára szervezett segélyakciójához az István Nádor Borlovagrend. 
 

Gyorsan összegyűlt 
 

A segítségnyújtást a borsodi megyeszékhelyen élő, ukrán származású ismert gitárművész, Vihula Mihajlo kezdeményezte. 


– Nemrégen avattuk borlovaggá Vihula Mihajlót. A múlt csütörtökön egyeztettünk vele telefonon a miskolci Szentháromság ortodox templom karitatív megmozdulásáról. Elmondta, hogy az egyházközség több kárpátaljai egyedülálló idős és gyermek menekültnek szeretne segíteni, akiknek élelmiszerre és higiéniai eszközre lenne szükségük – osztotta meg lapunkkal Czupper András, az István Nádor Borlovagrend nagymestere. – A háború mindig, minden körülmények között szörnyű és elfogadhatatlan. Szívfacsaró látni azoknak a kisgyermekeknek és felnőtteknek a kiszolgáltatottságát, akik akaratuk ellenére kerültek ebbe a méltatlan helyzetbe. 


A borlovagrend tagjai egy emberként cselekedtek. 


– Huszonnégy óra alatt összejött az a pénzadomány, amiből kellő mennyiségű pelenkát, nedves törlőkendőt, tápszert, bébiételt, tusfürdőt, sampont, kézfertőtlenítőt, tartós élelmiszert, gyümölcslevet és egyéb hasznos, nélkülözhetetlen dolgot tudtunk vásárolni. A kisteherautónk két négyzetméteres csomagtere is kevésnek bizonyult mindahhoz, amit az Ukrajnából érkező magyar testvéreink számára állítottunk össze. Ezt másnap átvittük az ortodox templomhoz. Onnan a határra már az egyházközség tagjai juttatták el a szállítmányt Krank József parókus és Tatárka Kirill atya irányításával. Segítőkészségből borlovagjaink ismét jelesre vizsgáztak. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni Korcsmárszki Gergőnek, a Kiskamra Élelmiszer tulajdonosának, aki munkájával segítette az adomány összeállítását – emelte ki a nagymester.
 

(A borítóképen: Az István Nádor Borlovagrend tagjai, egy korábbi borszentelésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában