Átadó

2022.03.25. 20:00

Átadták a Magyar Posta új logisztikai bázisát

Az alsózsolcai fejlesztés hosszú távon szolgálja a térségben élők érdekeit – értékelte Csöbör Katalin ország­gyűlési képviselő.

ÉM

Fotó:

Új csomaglogisztikai üzemet adott át a Magyar Posta a Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban. A zöldmezős beruházásként, 1,7 milliárd forintból megépült központból történik a megye mintegy 637 ezer lakosának ellátása.
 

Zöldmezős beruházással 
 

A kevesebb mint egy év alatt, zöldmezős beruházásként megépült üzemegység a miskolci vasútállomáson működő telephelyhez képest háromszor akkora, ötezer négyzetméter alapterületű, és a mai kor követelményeinek megfelelően támogatja a modern logisztikai folyamatokat. A miskolci üzemben csak tavaly közel 2 millió csomagot dolgoztak fel. 

 

A Magyar Posta MPL+ programja 2019 és 2023 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát és működést. „Célunk az, hogy a megújult logisztikai hálózattal hatékonyabban és jobb minőségben tudjunk szolgáltatni, amihez támogatást nyújt majd a depók gépesítése, informatikai megoldásokkal való felszerelése is” – fogalmazott az átadáson Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.
 

Korszerű körülmények 
 

„A postai szolgáltatások korszerűsítését, a logisztikai infrastruktúra megújítását a kormány is kiemelten fontosnak tartja, hiszen a magyar állam mint tulajdonos elvárása, hogy a Magyar Posta szolgáltatóként és munkahely ként is a 21. századi követelményeknek megfelelve, versenyképes vállalatként érjen el sikereket a piacon” – hangsúlyozta Láng Géza nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár. 

A 19 vidéki és 4 fővárosi depóból álló postai logisztikai hálózat egyik eleme a borsodi térséget kiszolgáló alsózsolcai, ahol 200 munkatárs dolgozik majd.
 

Zökkenőmentes szállítás 
 

A Miskolc vonzáskörzetében megvalósult beruházás térségi ellátási szerepére utalva Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a megye úthálózatának jelentős mértékű fejlesztéséről szólt, ami elengedhetetlen a szállítási folyamatok zökkenőmentes lebonyolításához. Hangsúlyozta: az M30-as autópálya határig tartó szakaszának megépülése, a Miskolcon megépülő Y-híd, a tervezési szakaszban lévő szirmabesenyői körforgalom olyan nagy volumenű beruházások, amelyek hosszú távon szolgálják a régió fejlődését és az itt élők érdekeit.
 

(A borítóképen: A 21. század követelményeinek megfelelő logisztikai központot adtak át)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában