Cikkajánló

2022.02.08. 21:19

Már nem terheli a 25 év alattiak jövedelmét az SZJA

A napokban kapja kézhez nagyjából 400 ezer fiatal munkavállaló a januári fizetését, amelyet már nem terhel a 15 százalékos személyi jövedelemadó.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Észak által megkérdezett megyénkben élő fiatalok nagyon örülnek a január elsejétől életbe lépett törvénynek, mert – állításuk szerint – lesz helye a plusz pénznek. Vannak, akiknek konkrét elképzelésük van arról, hogy mire költik el a többlet juttatást és komoly terveik vannak a jövőre nézve. A számos előny mellett, az életkezdést is segítheti anyagi szempontból az SZJA mentesség. A néhány tízezer forinttal magasabb nettó jövedelem több szempontból is befolyásoló tényező lehet hiteligénylésnél. A Fiatal Családosok Klubjának elnöke szerint, ez a döntés példaértékű és azt a célt szolgálja, hogy minél jobb feltételekkel induljanak neki az önálló életnek a pályakezdő fiatalok, valamint értékteremtő lehet a jövő generációjára nézve, hiszen Európában egyedülálló intézkedésnek nevezte a kormánydöntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában