Jegyzet

2022.02.11. 13:00

Átok és áldás

Abban azért nincs nagy vita a világon, hogy a koronavírus alaposan elhúzta a nótáját az egész világnak bőrszínre, faji hovatartozásra vagy politikai világnézetre való tekintet nélkül.

Szaniszló Bálint

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Kétségtelen persze, hogy a földgolyó egyes részein hatványozottan jelentkeztek a negatív hatások, és még hosszú esztendőknek kell eltelniük, mire kilábalnak a bajból.

 

Azt is kijelenthetjük, hogy voltak pozitívnak tekinthető hatásai is a világjárvány okozta válságnak. Ha csak arra gondolunk, hogy az emberek többsége nagyobb figyelmet fordít mondjuk a higiéniára: a kézmosás például alapkövetelménnyé vált az emberek javának körében. A gazdaság pedig gyökeresen új megoldásokat kívánt. Valahogy úgy foglalhatnánk össze, hogy az előremenekülés vált alaptétellé, és az, hogy ne elvegyünk az emberektől, hanem teremtsük meg azt a környezetet, hogy maguk az emberek alakítsák válságellenes stratégiájukat azáltal, hogy több marad a zsebükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában