24 órás mentőtiszti szolgálat

2022.01.29. 10:30

Korszerűsített mentőállomás Tiszalúcon

Az ünnepélyes keretek között csütörtökön Tiszalúcon átadott létesítmény az országban működő több mint 250 mentőállomás egyike, amelyet a településen a meglévő garázsok teljes átalakításával és felújításával hoztak létre.

ÉM

Fotó: Ádám János

Fotó: Ádám János

Az épületben egy mentőtiszti pihenő is kialakításra került. Erre a fejlesztésre azért volt szükség, mert egy 24 órás mentőtiszti szolgálattal bővült a térségben az egészségügyi szolgáltatás, amelyhez egy esetkocsi munkába állítása is megtörtént. Az épület részleges felújítása és átalakítása a tiszalúci önkormányzat és helyi és térségi vállalkozások támogatásával valósult meg a környéken élők nem kis örömére.

 

A korábbi híradásunkban dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő beszédéből idézett 80 millió forintos állami költségvetési támogatás tehát nem ennek a fejlesztésnek a költségeire szolgál, hanem a Tiszalúcon újonnan beindított 24 órás mentőtiszti szolgálat és a hozzá tartozó esetkocsi működési költségeinek éves fedezetét biztosítja az Országos Mentőszolgálat számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában