Óvatosan!

2022.01.14. 12:37

Éjféltől dolgoznak a Közút munkagépei megyénk útjain

A megye több részén jeges, csúszós utakkal szembesültek az útra kelők péntek reggel.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Több kisebb koccanás és nagyobb baleset is történt információnk szerint. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től arról érdeklődtünk, milyen állapotúak az utak és hol kellett beavatkozniuk a kollégáiknak.

 

Mint az Észak-Magyarországnak elmondták, csütörtök éjféltől kezdődött a megyében a ködszitálás, ónos szitálás, egyes területeken ónos eső, ezért az éjszaka folyamán mérnökségeik valamennyi munkagépe kivonult az utakra.

 

„Az éjszakai órákban a nem gyorsforgalmi utakon összesen 43, a gyorsforgalmi utakon 13 munkagép végzett síkosságmentesítést. A beavatkozások reggel is folytatódtak, jelenleg 12 gépünk dolgozik az utakon, főként Szikszó és Taktaköz térségében. Mostanáig 328 tonna sót és 54310 liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a kezelésünkben lévő utakra mérnökségeink. A közlekedőket arra kérjük, hogy az érintett területeken a télies útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek és indulás előtt tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról az utinform.hu oldalon keresztül” – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában