Új út

2021.12.17. 21:00

Összekötő szakasz készült Ózdon

A piac nyitva tartása idején keletkező zsúfoltságot enyhíti majd az új út Ózdon.

ME

Fotó: Marosréti Ervin

Az elmúlt hetekben Ózd szinte valamennyi részén aszfaltozták a belterületi utakat. Erre a célra a helyi önkormányzat 130 millió forintot különített el a költségvetésében. Ebből az összegből azonban nem csupán meglévő részeket újítottak fel, hanem a belvárosban egy rövidebb, új szakasz is készült. Az elmúlt hetekben ugyanis „összenyitották” a Vencel teret valamint a Vasvár utat, ami a hétköznapok mellett elsősorban a megnövekedett szombati forgalom tehermentesítésére szolgálhat.

 

Gördülékenyebb lesz

 

Piac napokon ugyanis ezen a részen óriási a zsúfoltság, a Nemzetőr úton rendkívül nehézkes és időigényes a közlekedés. Rövidesen azonban változik a helyzet, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően a területet jóval rövidebb idő alatt el lehet majd hagyni.

 

Janiczak Dávid polgármester azt is elárulta, hogy az egykori „Bik Mobil” előtti térnek is új funkciót tudnak adni, hiszen ezen a részen parkolókat alakítanak ki, amelyre ugyancsak nagy szükség van Ózd belvárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában