konferencia

2021.11.26. 11:00

Történelmünk legfájóbb öröksége volt a téma

Országos tudományos Trianon konferenciának adott otthont a település.

Országos Tudományos Trianon Konferencia helyszíne volt Hidvégardó a napokban. A kétnapos rendezvényen a magyar történelem egyik legfájóbb pillanatait és azok hatásait, következményeit elevenítették fel és elemezték országos hírű szakemberek.

Fontos feladat

„Magyarország Kormánya az elmúlt években fontos feladatának tartotta az anyaországtól elszakított nemzettestvéreink segítését, hiszen: minden magyar felelős minden magyarért. A trianoni békediktátum okozta sebek azonban soha nem fognak teljes mértékben begyógyulni, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy több mint 100 éve tartó fájdalmunk csillapodjon” – írták a konferencia felütéseként.

Az első napon Tirpák László polgármester, Riz Gábor országgyűlési képviselő és Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnökének beszédével nyitották meg a konferenciát. Ezt követően tizenöt előadást hallgathattak meg a résztvevők az ország számos egyetemének képviselőitől, este pedig Misztrál koncerttel zárult a nap programja.

A második nap a konferencia nyitásaként megkoszorúzták a Trianoni emlékművet katonai díszőrséggel és tiszteletadással. Közreműködött a Péderi Vegyeskar, beszédet mondott dr. Szakács Lajos alezredes. Ezt követően újabb tizenhárom előadás zárta a két napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában