alapkőletétel

2021.11.27. 11:30

Nemcsak a csoki, hanem a cukrásztermékek fellegvára is lesz Szerencs (videóval)

Lerakták a KisHalász Cukrászda és Látványmanufaktúra alapkövét Szerencsen.

Balogh Csilla

Nyíri Tibor, Horváth Péter, dr. Koncz Zsófia és Halász Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Ünnepélyes keretek között rakta le Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője és Halász Tamás, a Halász Product Kft. ügyvezetője november 25-én az egykori cukorgyár területén a KisHalász Cukrászda és Látványmanufaktúra alapkövét. A KisHalász Cukrászda és Látványmanufaktúra megvalósítását a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 370 millió forinttal támogatja – jelentette be az eseményen a társaság vezérigazgatója. Hozzátette: a beruházással tovább növekszik az édesipari hagyományokra épülő gasztroturizmus Szerencsen.

A cukrásztermékek fellegvára lesz

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője a város országosan is ismert, és elismert értékeit emelte ki. Mint mondta: Szerencs az édességgyártás, a csokoládé és most már a cukrásztermékek fellegvára is lesz a gazdag történelmi értékek és az épített örökség mellett.

Hozzátette: méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Halász Product Kft. 34 éve erősíti a könnyű cukrászatot a városban és a környező településeken. Halász Tamás arra emlékeztetett, hogy az országgyűlési képviselő édesapjának is köszönhető az édesipari termékgyártó, mai nevén édességkészítő szak felvétele a város oktatási rendszerébe. Halász Tamás elmesélte, hogy édesapja és édesanyja 34 évvel ezelőtt alapította meg a cukrászdát családi házuk szuterénjében, amelynek süteményei és tortái egyedi ízvilágot képviselnek. – Társaságunkat mindig az innováció vitte előre, s most az alapkőletétellel újabb mérföldkőhöz érkeztünk – hangsúlyozta.

Nyiri Tibor polgármester a az elmúlt évtizedekben sokat bizonyított családi vállalkozásnak azt kívánta, hogy vállalkozásuk generációkon át biztosítsa nekik a megélhetést, a hírnevet, és sarkallja a városba látogató embereket a megállásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában