Miskolci Egyetem

2021.11.04. 19:30

Jubileumot ünnepel az egyetem jogi kara

Negyvenéves a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Ebből az alkalomból rendeztek ünnepi konferenciát szerdán a felsőoktatási intézményben.

– A jogi kar az elmúlt 40 év alatt komoly fejlődésen ment át – hangsúlyozta Horváth Zita, az egyetem rektora köszöntőbeszédében. – Az intézmény akkor vált igazi tudományegyetemmé, amikor a ’80-as években bővítette kutatási és képzési palettáját. Az akkori kormányzati, városi és egyetemi vezetés felismerte, hogy egy ekkora megyének és az ország legnagyobb régiójának szüksége van az élhetőséghez a képzési paletta kiszélesítésére.

– A hagyományainkra büszkék vagyunk, karunkon a tradíció és az innováció egyaránt jelen van. Negyven év alatt megváltozott a képzési struktúránk, bővült a képzési kínálatunk. Az egyetem modellváltásával pedig új korszakba lépett Miskolc felsőoktatási intézménye – fogalmazott Csák Csilla, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja.

– Kötelességem és feladatom is, hogy az egyetem vezetésével és polgáraival közösen azon dolgozzunk, hogy az intézmény működését és azon belül a jogi kar működését a lehető leghatékonyabbá tegyük és segíteni tudjuk – emelte ki köszöntőjében Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki egyben az egyetemet működtető alapítvány kuratóriumi tagja is. – Polgármesteri hitvallásom alappillére a város megtartóerejének növelése, ami elsősorban a fiatalságra kell, hogy épüljön – tette hozzá.

Az ünnepi konferencián mutatták be a jubileum alkalmából készült két kötetet: Nagy Zoltán Jogászprofesszorok Miskolcon című és Sereg Péter Az Eperjesi Evangélikus Jogakadémia története című könyvét.

(A borítóképen: A jogi kar negyven évét elevenítették fel a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában