beruházás

2021.11.28. 19:00

Átadták a mezőcsáti vásárcsarnokot

Rengeteget fejlődött a közel hatezer lakosú Mezőcsát az elmúlt időszakban.

Forrás: ÉM

Sikeres beruházásaiknak köszönhetően új létesítmények épültek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a település élhetőbb és egyre több munkahellyel rendelkező várossá növekedjen.

A mezőcsáti önkormányzat még 2016-ban nyert meg pályázatot, ami lehetővé tette a településen egy olyan vásárcsarnok felépítését, ahol a helyi termelők és kézművesek saját termékeiket tudják árusítani. A 250 négyzetméter alapterületű épület 150 négyzetméteren kínál lehetőséget a mezőcsáti termelőknek, hogy egy zárt épületben és fejlett infrastruktúrájú környezetben értékesíthessék termékeiket. A beruházás bruttó 95 millió forint pályázati, valamint 20 millió forint saját forrásból valósult meg.

A pénteki átadáson jelen volt Tállai András országgyűlési képviselő, aki beszédében elmondta: „Azon dolgozunk, hogy Mezőcsát igazi modern vidéki kisvárossá fejlődjön. Célunk a jövőben, hogy a településeken újra megtapasztalhassák a vidéki élet értelmét, becsületét és vonzerejét.”

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában