korszerűsítés

2021.10.18. 08:30

Az erős közösségek a nemzet építőkövei

Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter adta át Sajóbábony korszerűsített intézményeit.

Balogh Csilla

Szilva István polgármester Varga Judit igazságügyi miniszter és Kerekes Ferenc díszpolgár, háziorvos (b-j)

Fotó: Vajda János

A sajóbábonyi Egészségügyi Központ és a Szivárvány óvoda tagóvodájának energetikai fejlesztésével befejeződött az épületek teljes körű modernizációja. Többek között hőszigetelést kapott mindkét ingatlan homlokzata és padlásfödém-szerkezete, kicserélték a nyílászárókat, a fűtési rendszert pedig korszerűsítették.

– Óriási mérföldkő ez Sajóbábony életében – mondta dr. Szilva István polgármester a közintézmények ünnepélyes átadásán. – Amikor lehetőséget kaptam a város vezetésére 2014-ben, már akkor célul tűztem ki, hogy mindent megteszünk középületeink modernizálása érdekében. Hét év alatt nem csupán elértük a kitűzött célokat, hanem még túl is szárnyaltuk azokat, hiszen mind a 10 közintézményünket felújítottuk és modern berendezésekkel láttuk el. Két új épületet is emeltünk, egy mosodát és egy bölcsődét, egy házban bérházi lakásokat alakítottunk ki.

Mindenkire szükség van

– Jó látni, hogy a település dinamikusan fejlődik – mondta dr. Varga Judit. Az igazságügyi miniszter borsodi kötődésére utalva így fogalmazott: öröm látni, hogy itt még megmaradt a józanság, itthon még helyén van az emberek esze, szíve, örömmel tölti el, hogy a közösségek erősek, egyben gratulált a városnak ahhoz, hogy sikeresen pályázott és valósította meg a két intézmény modernizálását. Hangsúlyozta: – Hiszünk az erős nemzetek Európájában, amelynek alapvető építőkövei az erős helyi közösségek, a családok.

Az igazságügyi miniszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elmondta, hogy ebben a nehéz, válságos időszakban a kormány nem a családok, a kis- és középvállalkozások megadóztatásában, a megszorításokban látta a kivezető utat, hanem a munkahelyteremtésben, a beruházások ösztönzésében és az adók csökkentésében. – Ennek köszönhető, hogy Európában elsőként Magyarországnak sikerült kilábalnia a vírus okozta válságból, és sikerült ledolgoznia a gazdasági visszaesést. Ez a siker valamennyiünk érdeme, hazánk erős közösségeinek érdeme. Ahhoz, hogy ez a siker folytatódjon, mindannyiunkra szükség van, Magyarországot csak közösen tudjuk a fejlődés útján tartani, és tovább erősíteni – mutatott rá a miniszter.

(A borítóképen: Dr. Varga Juditnak és dr. Szilva Istvánnak dr. Kerekes Ferenc háziorvos mutatta be a megújult rendelőt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában