ezt írtuk anno 1991-ben

2021.09.18. 07:30

Cső a csőben – nincs több rozsda a vízben

Forrás: Stock

Fotó: Shutterstock

Csövet húztak a csőbe Miskolcon, a sajtótájékoztatóval egybekötött szakmai bemutatón. Lelkes beszámolójában az Észak-Magyarország 1991. szeptember 18-án megírta: merőben forradalmi újdonságról, újításról van szó, amely ha gyökeret ver nálunk is, alapvetően megváltoztatja a vízvezeték- és központifűtés-szerelési rendszereket.

Leegyszerűsítve: eljött a horganyzott vezetékek falakból való száműzésének ideje. A bemutatott rendszer bármilyen vízhálózat szerelésére alkalmas, egy védő, szigetelő csőbe húznak be egy műanyag csövet, amely bármikor a burkolat megbontása nélkül cserélhető. Túl ezen: nincs rozsda, nincs vízkő, menetvágás, forrasztás, tömítés, gazdaságosabb a szerelés, minimálisra csökkenthető a nyomásveszteség.

A bemutatón elhangzott: a hazai épületgépészetnek évtizedes lemaradást kell behozni, ez az új technológiai módszer erre kiválóan alkalmas.

(A borítóképen: Tiszta vizet ígért az új technológia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában