Falut építünk II.

2021.08.03. 18:00

Útfelújítás, vízelvezetés: falut épít Kesznyéten

Lépésről lépésre haladva fejlődik a dél-borsodi kistelepülés, Kesznyéten.

Szaniszló Bálint

Fotó: Kozma István

Falut építünk II. Ezt a nevet viselte az a rendezvény, amelyen a dél-borsodi térséghez, a Tiszaújvárosi járáshoz tartozó település, Kesznyéten közzétette azokat a falu szempontjából fontos fejlesztéseket, amelyek a fejlődés fontos állomásai.

Kesznyéten életében az átgondolt fejlesztések jelentik a fejlődés legfontosabb állomásait. A több folyóvíz találkozásánál található település számára a víz kulcs­szó, egy-egy nagyobb esőzés vagy levonuló árvíz komoly feladatokat ró a helyi önkormányzatra. Ráadásul az éghajlatváltozás miatti extrém időjárás özönvízszerű esőzéseket okoz.

Kecső Imre polgármester első rendű feladatának tekinti, hogy orvosolja ezeket a gondokat, és a pályázati pénzből nyert közel 167 millió forintból, amelynek az önköltsége 32 millió, megoldja a felszíni vízelvezetést. Mindehhez járul hozzá egy 22 milliós útfelújítási program.

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő az avatáson elmondta, újabb pályázati pénzek állnak rendelkezésre a helyi közösségek életkörülményeinek javítására.

(A borítóképen: Kecső Imre és Koncz Zsófia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában