kerékpár­út-hálózat fejlesztés

2021.08.24. 20:00

Két keréken közlekedés sokkal gördülékenyebben

Hamarosan befejező szakaszához érkezik Felsőzsolca kerékpár­út-hálózatának a fejlesztése.

Csöbör Katalin és Szarka Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Várhatóan októberben adják át a négy megépített és részben felújított szakaszt, amelyek a három szomszédos település, Miskolc, Alsózsolca és Onga felé teremtik meg a kerékpáros közlekedés lehetőségét. Az elvégzett munkákról és a beruházás részleteiről sajtótájékoztatón számolt be hétfőn délelőtt Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere.

Településeken át

– Nem titkolt célom, hogy a jövőben valamennyi érintett település, valamint Arnót polgármesterével közösen leüljünk a tárgyalóasztalhoz, hogy megbeszéljük, hogyan tudnánk megvalósítani ezen települések tényleges kerékpárúttal való összekötését – kezdte Csöbör Katalin. – A most kialakított és részben már megépített kerékpárút mindenesetre megteremti ezen elképzelés alapját, hiszen nyugodtan elmondhatjuk, hogy Felsőzsolca úthálózata októbertől minden irányban használható lesz kerékpárral is – tette hozzá. – Akik eddig is biciklivel ­közlekedtek a településen belül, ők biztonságosabban tehetik majd ezt meg a továbbiakban, akik pedig nem, azokat arra ­biztatom, hogy válasszák majd a megfelelő időjárási körülmények esetén ezt a közlekedési formát. A projekt befejezéséig a helyiek további türelmét kérem az építkezések miatt, ami már csak két hónapot vesz igénybe – hang­súlyozta az országgyűlési képviselő.

Szarka Tamás elmondta, a fejlesztés már több mint 50 százalékos készültségi fokban van.

– Bízunk abban, hogy a projekt elkészülte után biztonságosabbá válik a kerékpározás a településen. Ami külön öröm számomra, hogy kicsit módosítottunk a korábbi terveken, így a Kassai úton lévő kerékpárút teljes felújítása is megvalósul, ennek köszönhetően a postától egészen a temetőig, a Kassai és az Ongai utca teljes hosszában egy megújult kerékpáros nyomon haladhatnak a biciklisek, kicsik és nagyok egyaránt – tette hozzá a polgármester.

(A borítóképen: Csöbör Katalin és Szarka Tamás tájékoztatott a fejlesztésről)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában