e-busz

2021.08.25. 07:00

Jövő nyárra gurul be Miskolcra tíz új e-busz

Magyar kormányzati támogatás révén az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán nyert el összeget tíz darab teljesen elektromos hajtású autóbusz vásárlására a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Szaniszló Bálint

20210212 Székesfehérvár Illusztráció Az utasok elégedettek az Ikarus új, elektromos autóbuszával. Olyanok is igénybe vették a Vasútállomásról induló, ingyenes járatot, akik eddig nem közlekedtek menetrendszerű járattal Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Fehér Gábor

Ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő év közepén már a város utcáin fuvarozzák az utasokat ezek a környezetvédő közösségi közlekedési járművek.

Badány Lajostól, Miskolc alpolgármesterétől megtudtuk, hogy a 7 százalékos finanszírozású projekt összértéke 2,5 milliárd forint, amelyben a tíz járművön túl benne van az elektromos feltöltésre alkalmas bázis telepítése is. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az önrészt biztosítja a költségvetés terhére a projekthez, amely mintegy 640 millió forint. Erről az önkormányzat csütörtökre összehívott rendkívüli közgyűlésén is tárgyalnak a képviselők.

Az új, környezetvédő autóbuszokkal az MVK Zrt. flottájának legrégebbi dízelüzemű járműveit váltják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában