Beruházások

2021.07.01. 15:30

Bővítenék a turisztikai szezont

Az önkormányzat és vállalkozások is dolgoznak a tiszabábolnai turizmus fellendítésén.

Tóth Balázs

Fotó: Kökényesi Attila

Konferencia- és rendezvényközponttal bővült Tiszabábolna turisztikai kínálata. Az elmúlt években egyre több vállalkozó vásárolt ingatlant a faluban, s nyitott benne vendégházat, de étterem is van, kiszolgálva a növekvő turizmust. Az elmúlt években az önkormányzat állami támogatással fejlesztette a strandot is.

Négy évszakossá tenni

A nemrég átadott új beruházás a jelenleg a főleg nyárra koncentrálódó szezont szeretné meghosszabbítani, lehetőség szerint négy évszakossá tenni. Az ünnepélyen Balázs János alpolgármester elmondta, az évente megrendezett Pákász Napok és a fesztiválok azt mutatják, Tiszabábolna élhető kistelepülés lett. Nem is önállóan kell gondolkodniuk, hanem együtt a gazdasági szereplőkkel. Az Élményportát speciális, innovatív kezdeményezésnek nevezte, tulajdonosai éltek a pályázati lehetőséggel.

Ulvicki Beáta, az Élményportát is kialakító vállalkozás ügyvezetője elmondta, először horgászni jártak Bábolnára, majd 2016-ban vásárolták itt első házukat, amelyet vendégházzá alakítottak, ezt egy újabb követte 2018-ban. Sokat adott nekik a vállalkozás, barátokra, jó kapcsolatokra tettek szert, turisztikai értékek jöttek létre a faluban. Folyamatosan fejlesztik vendégházaikat és szolgáltatásaikat is, hogy a látogatók csodával térhessenek haza.

Egyre több a vendégház, de nagyon szezonális a forgalom – Ulvicki Beáta

Kifejtette, a faluban hiányzó rendezvényközpont létrehozására 2019-ben nyújtottak be pályázatot a határon átnyúló kezdeményezéseket támogató Szlovákia–Magyarország Együttműködési Programban. Mindkét partner 152,5 ezer eurós támogatást kapott ötlete megvalósításához. Tiszabábolna kiváló adottságokkal rendelkezik, egyre több a vendégház, de nagyon szezonális a forgalom, a környéken pedig nincs hasonló központ. Ez alkalmas arra, hogy céges, baráti, családi, oktatási rendezvényeknek, gyerektáboroknak is helyet adjon. Található benne egy ötvenfős konferencia­terem, egy wellnessrészleg, táncpajta, valamint udvari játszótér. Felvidéki partnerük egy kerékpáros centrumot alakított ki Rozsnyón, részben önerőből, részben pályázati forrásból.

Hozzátette, a többi vállalkozóval is összefognak a turizmus fellendítése érdekében, nem csak a szállásadókkal, a szolgáltatókkal is, s jó étterme is van a községnek. Tiszabábolnán a gyerekek, fiatalok, családok, felnőttek is megtalálják számításaikat.

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában