strandszezon

2021.06.12. 19:55

Mályiban hivatalosan is kezdetét vette a strandszezon

Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a település legújabb strandja, a zip’s plázs-Mályi.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy az egykori kavicsbánya tó – amely Borsod megye „Kis-Balatonjaként” vált ismertté – egyre népszerűbb a pihenni vágyók körében és az egész országban nagy hírnévre tett szert – mondta Viszokai István, Mályi polgármestere. Beszédében kiemelte, hogy a beruházás egy turisztikára kiírt pályázat elnyerésével és Tállai András államtitkár, a terület országgyűlési képviselőjének a támogatásával valósult meg.

Mályi, a tavak kapuja

Tállai András örömmel üdvözölte, hogy a zip’s plázs-Mályival olyan értéket sikerült teremteni, ami magát a tavat, és annak a közvetlen környezetét is még értékesebbé és élhetőbbé teszi. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a helyi önkormányzat, valamint Mályi lakosai felismerjék, hogyan lehet előrelépni és fejlődni, továbbá kifejezte abbéli reményét, hogy minél többen élvezik majd az új létesítmény által nyújtott élményeket.

– A célunk az, hogy a régió egyik legfigyelmesebb természetes fürdőhelyét alakítsuk ki, valamint szeretnénk visszaadni azt a jó, polgári közösséget, valamint a Mályi tó közösségépítő erejét amiben mi annak idején felnőhettünk – tudtuk meg Halász Norberttől, a strand üzemeltetését pályázat útján elnyerő Zip’s Brewhouse Kft. társtulajdonosától és egyben ügyvezetőjétől.

– A folyamatos fejlesztések mellett a hosszú távú cél az, hogy egy olyan élményforrást hozzunk létre, amit a ‘80-as években sokan már átélhettek.

A beszédek után Koleszár Ákos, görögkatolikus pap – aki a szervezésben is részt vett – felszentelte a fürdőhelyet.

A megnyitón jelen volt még Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja, Kékesi Márton olimpikon, Mályi díszpolgára és Veres Pál, Miskolc polgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában