Miskolc

2021.05.06. 14:00

Nem mondott igazat Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere

Vagyonnyilatkozata és a Facebook-üzenet bizonyítja, hogy Szopkó Tibor hazudott.

20210319 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Velünk a Város sajtótájékoztató. képen: Szopkó Tibor önkormányzati képviselő

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Az Origo cikke szerint Miskolc frissen kinevezett alpolgármestere, Szopkó Tibor az általa vezetett és tulajdonolt vállalkozásban a múlt év végén elbocsátással, fizetéscsökkentéssel is megfenyegette dolgozóit.

A portál által közölt információk szerint például az alpolgármester pizzériájában dolgozók nem kaptak semmilyen pluszt az ünnepnapokon végzett munkáért, illetve a momentumos politikus több munkavállalója sincs hivatalosan bejelentve.

Tagadás és annak cáfolata

Szopkó Tibor a cikkre reagáló közleményben azt ismerte csak el, hogy 2019 októberéig maga is aktívan részt vett a cég működtetésében, de – mint állítja – miskolci önkormányzati képviselővé választását követően operatív feladatait folyamatosan átadta testvérének és munkatársainak, annak érdekében, hogy a társaság működését ne befolyásolja a képviselői munkája, továbbá, hogy elegendő ideje maradjon közfeladatai ellátására. Szopkó Tibor azt is állította, hogy tavaly év végén már nem vett részt a társaság operatív működtetésében, ezért – mint írja – „eléggé valószínűtlen, hogy magam adtam volna ki feladatot, vagy határoztam volna meg munkabeosztást”. Az új miskolci alpolgármester közleménye végén így fogalmaz: „a politikai célú rágalmakat és híreszteléseket a leghatározottabban visszautasítom.”

Szopkó Tibor azonban közleményében nem mondott igazat, amit az Origo által közzétett bizonyítékok támasztanak alá. A momentumos politikus a párt internetes honlapján közzétett idei vagyonnyilatkozata azt bizonyítja, hogy Szopkó Tibor nem szünetelteti a vállalkozásában való közreműködését, hanem azt maga viszi ügyvezetői minőségben. Az idei, január végi bejegyzés szerint havi rendszerességgel jövedelmet is kap munkájáért. A vagyonnyilatkozat értelmében tehát szó sincs arról, hogy a céget átadta volna testvérének. Az is kiderül, hogy az ominózus cégben, a Borsodkönig Premium Kft.-ben a tulajdoni aránya az induláskori 50 százalékról mára 100 százalékra növekedett. Az Origo közzétette annak az üzenetváltásnak a nézőképét is, amely egyértelművé teszi, az alkalmazottaival kapcsolatos, zsarolásról, fenyegetőzésről szóló üzenet egyértelműen Szopkótól származik.

(A borítóképen: Szopkó Tibor)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/illegalisan-foglalkoztat-miskolc-alpolgarmestere-5420398/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában