A vakcina védelem!

2021.04.25. 18:00

Bízik az oktató az oltás hatékonyságában

Kuttor Dániel, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója több okból is él a koronavírus elleni oltás felvételének lehetőségével.

Apagyi Beáta

Fotó: Olvasónktól

– Első és legfontosabb, hogy megóvjam saját, családom és környezetem egészségét, elkerüljem a fertőzést. Tisztában vagyok azzal, hogy a vakcina mellékhatásai még mindig kisebb veszélyt és fájdalmat okoznak, mint a fertőzéssel járó esetleges súlyos tünetek. Az oltással elkerülhető a nagy, többgenerációs családunk fiatalabb és idősebb tagjainak veszélyeztetése. A gazdaság szempontjából is egyre égetőbb a betegség hatékony kezelése, hiszen a gazdaság szereplőinek döntő többsége jelentős károkat, veszteségeket szenved el a pandémiás időszakban. A társadalom megfelelő mértékű átoltottsága azonban lehetővé teszi az újraindítást. A vírus megjelenésével járó izoláció nemcsak egészségügyi, hanem mentális, lélektani problémák megjelenését is eredményezi. Bízom a járvány visszaszorításáért bevezetett korlátozó intézkedések eredményeiben, valamint az oltás hatékonyságában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában