szigorú intézkedés

2021.03.31. 14:00

Mindent lezár húsvét idejére a nemzeti park

A pandémiás helyzet miatt azt kérik, mindenki a lakóhelye közelében kiránduljon.

20210306 Szolnok Szolnokon 6. alkalommal rendezték meg a Nőnapi virágfutást, melynek a Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdő adott helyet.. A résztvevők különböző hosszúságú szirmok körvonalán teljesíthették a feladatot és minden szirom legtávolabbi pontján választhattak az ott lévő virágokból. A kiindulás illetve visszaérkezési pont a játszótér kapujánál kihelyezett térkép volt. Aki teljesítette a távot, a végén kapott egy meglepetés ajándékot. Fotó: Kiss János KJ Új Néplap ÚN

Forrás: MW

Fotó: Kiss János

A húsvéti ünnepek alatt sokan terveznek kirándulást Aggtelek és Jósvafő térségében, az Aggteleki Nemzeti Park területén. A park azonban arra figyelmeztet, hogy a pandémia harmadik hullámának felszálló ágában jelenleg sajnos nincs lehetőség a nyitásra; a barlangok és egyéb bemutatóhelyek továbbra is zárva tartanak.

A járványveszély változatlan fennállása miatt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság minden kezelésében lévő olyan helyet lezár, ahol a fertőzés átadásának minimális lehetősége fennáll.

Így lezárják a játszótereket, parkolókat, nyilvános illemhelyeket és pihenőhelyeket is. A szigorú intézkedés a helyben lakók és a látogatók biztonsága érdekében történik, tájékoztatta az Északot a nemzeti park vezetősége. A turistaútvonalak, tanösvények az ünnepek alatt is látogathatók, betartva a védelmi előírásokat. „Kérjük, hogy a látogatás, túrázás során keletkezett hulladékot vigyék magukkal! Köszönjük megértésüket, és kérjük, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel elsősorban a lakóhelyük közelében található természeti környezetben tervezzék pihenésüket” – írja a nemzeti park vezetése.

(A borítóképen: Ne felejtsék, nem minden lesz nyitva húsvétkor!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában