Házasság hete

2021.02.12. 07:00

A körülmények igen, az „igen” nem változott

A múlt év nehéz, bizonytalanságokkal teli időszak volt a házasulandó párok számára is.

Apagyi Beáta

Forrás: Stock

Fotó: Shutterstock

Az esküvő előtt álló jegyesek a koronavírus-járvány visszaszorítása miatt bevezetett intézkedések függvényében zsonglőrködtek dátumokkal, helyszínekkel, szolgáltatókkal, sokszor a násznép létszámával.

Boglárka és férje Ádám, az arany középutat választották.

– Míg a férjem nagy lagzit szeretett volna, én személy szerint a kéttanúsra esküdtem sokáig. Kompromisszumot kötöttünk, és októberben egybe is keltünk. A szertartáson ott volt mindenki, aki számított, viszont az azt követő vacsora létszámát korlátoztuk saját akaratunkból, oda csak a szűk család tagjait vártuk. Az október 30-ig fennálló óvintézkedések nem befolyásolták az esküvő helyszínét és létszámát sem – mondta a fiatal feleség.

– A szolgáltatókat már év elején lefoglaltuk, és szerencsénkre a kialakult helyzet sem tántorította el őket, hogy hozzájáruljanak napunk tökéletességéhez. Örültek, ha valaki ragaszkodott az eredeti tervhez, és így az ő bevételük is megmaradt – mesélte.

Brigi és a férje fotósként élték át a járványhelyzet miatt kialakult nehézségeket.

– Általában egész évben vállalunk esküvői fotózásokat, tavaly minden nyárra tervezett időpont őszre és télre tolódott, így a mi év végi hajránk sem maradt el, feltorlódtak a munkáink. Voltak bátor párok, akiket a szigorítások sem tántorítottak el a kiszemelt időponttól. Férjemmel ketten látjuk el a fotózás oroszlánrészét a szertartásokon, most előfordult, hogy egyikünknek kellett mindkettőnk munkáját megoldani, hiszen a polgári esküvőn a páron kívül csak a két tanú és egy szolgáltató, a mi esetünkben fotós tartózkodhatott bent. Barátaink esküvőjén vendégként voltunk jelen, viszont az időpont olyannyira képlékeny volt, hogy a násznép számára létrehoztak egy Facebook-csoportot, ahol tájékoztattak az aktualitásokról. Az abszurd helyzet megkívánta a kreatív megoldásokat. Szolgáltatóként nem változtak az áraink, a korábban megszokott minőséget biztosítottuk. Az időpontokkal való sakkozás miatt kellett visszamondanunk felkéréseket, ami sajnos bevételkiesést jelentett – tette hozzá Brigi.

(A borítóképen: Munkában a fotós)

Kapcsolódó cikk:

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ismet-ertekke-valt-hazassagban-elni-5183953/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában