medve Miskolcon

2020.10.20. 10:20

Elhagyhatta a lakott területeket a kóborló medve

A városháza tájékoztatása szerint talán megnyugodhatunk: az éjszaka elhagyhatta az állat a város lakott területeit.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az elmúlt napokban Miskolc környékén észlelt fokozottan védett barnamedve előfordulásával kapcsolatosan tájékoztatja a városháza a lakosságot, hogy a medve 2020.10.19-én este a Miskolc Őz utca feletti területen zárt erdőben tartózkodott, majd a Csanyik-völgy irányába elhagyta a lakott területet.

Egyúttal felhívják a lakosság figyelmét, hogy a környéken, az erdőterületen történő tartózkodás szabályait betartva közlekedjenek! Az esetleges konfliktusok elkerülése érdekében a környéken a kutyákat kizárólag pórázon sétáltassák! A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei azt kérik, hogy mennyiben barnamedve nyomaira akadnak, tegyenek bejelentést a következő ügyeleti telefonszámon: +36 30 861-3808.

A BNPI munkatársai köszönik a munkájukat segítő Miskolci Önkormányzati Rendészet együttműködését, és a barnamedve valós előfordulásával kapcsolatosan érkezett lakossági bejelentéseket!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában