Y-híd

2020.09.13. 14:00

Hídzár: az önkormányzat a menekülőutat keresi

Óriási gondot okoz a miskolci Y-híd lezárása a jobboldali képviselők szerint. A városvezetés hárít.

20200407 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Sajtótájékoztató a Y-híd építkezéséről.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Két hete dugókban araszolnak az autósok és a buszok – fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője.

– Jelenleg egyetlen rövid szakasz, a Kis-Hunyad utca áll felújítás alatt, viszont ez is zsúfoltság okoz. Ennek oka az önkormányzat közlekedésszervezési felkészületlensége, az előzetes tájékoztatás hiánya – hangsúlyozta a frakcióvezető. Tájékoztatás hiánya Szécsényi Marianna, a Fidesz önkormányzati képviselője szirmai lakosként hangsúlyozta: közel húszezer lakos aggodalmát tolmácsolja, akinek a mindennapi életét nehezíti meg az Y-híd lezárása. Felháborítónak tartotta, hogy semmilyen tényszerű tájékoztatást nem kapott Martinkertváros és Szirma lakossága. Holott a februári közgyűlés tárgyalta a projektet, mondta a képviselő.

– Minden miskolci számára fontos az Y-híd, ezért nyomatékosan megkérem a város vezetését, hogy tegyék meg azokat a szükséges lépéseket, amelyek a lakosság életét megkönnyítik – emelte ki.

A miskolci Fidesz–KDNP politikusai felelevenítették, hogy 2020. április 8-án Veres Pál polgármester azt nyilatkozta: több évtizedes álma valósul meg Miskolcnak azzal, hogy elkezdődik az úgynevezett Y-híd építése. A város vezetője már akkor türelmet kért az érintett városrészekben élőktől. A polgármester azt ígérte: alternatív útvonalakat jelölnek ki.

Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat és Veres Pál öt hónapja tudta, milyen feladatai vannak, és hogy a lakosság érdekében közlekedésszervezési megoldásokkal kell előállnia, tették hozzá a Fidesz–KDNP politikusai.

Ez egy állami beruházás, a NIF Zrt. végzi, kaptunk választ a miskolci városháza sajtóosztályától. Hozzátették: a városnak nem volt mozgástere a kommunikációban, csak a NIF Zrt. által megkapott információkat tudták továbbadni. Mivel a lezárásokról idejében nem kaptak tájékoztatást, így azt nem is tudták kommunikálni. Állították: január óta a városvezetés és az érintett terület önkormányzati képviselői több alkalommal is kezdeményeztek egyeztetéseket a NIF Zrt.-vel, a beruházó azonban csak két hete adott időpontot. Ekkor lakossági fórumon tájékoztatták a városvezetést, a civileket és a terület önkormányzati képviselőit.

A NIF Zrt. az Észak-Magyarország megkeresésére úgy tájékoztatott: július 14-én személyes egyeztetést tartottak Veres Pálnál. Az előrehaladási értekezleteken az önkormányzat kijelölt képviselője július 14-étől heti rendszerességgel részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában