Közlekedés

2020.09.14. 13:00

A rendőrök is előre készültek az Y-híd miatti lezárásokra

Hosszú hónapokon keresztül kerülőutakra kényszerülnek a szirmaiak és martinkertvárosiak.

Horváth Imre

Fotó: Ádám János

Mint már beszámoltunk róla: lezárták az Y-híd (Vörösmarty utcai felüljáró) Vörösmarty utca felé vezető ágát vasárnap estétől az új Y-híd építési munkálatainak megkezdése miatt.

A lezárás miatt Martinkertvárost és Szirmát a Baross Gábor utca – Kandó Kálmán tér, azaz a Tiszai pályaudvar felé, majd a Pfaff Ferenc utcán keresztül lehet majd megközelíteni, így a buszjáratok is ezen az útvonalon közlekednek majd.

Kerülőre kényszerítve

Az egész város közlekedésére kiható komplex, állami beruházással megépülő, Martinkertváros felé vezető Y-híd célja, hogy a Szirmán és Martinkertvárosban élők gyorsabban juthassanak el a belvárosba és vissza, de a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervei szerint az építkezés után egyszerűbbé válik majd a Tiszai pályaudvar megközelítése is.

Mint megtudtuk, a rendőrség is készül a lezárással és építkezéssel kapcsolatos forgalmi nehézségek leküzdésére. Azt kérik az érintett kertvárosi övezetekben élő lakosságtól, hogy lehetőség szerint közlekedésük során utazásukhoz válasszák

a 304-es utat, illetve a Bogáncs utcát és a Pesti utat. A Tiszai pályaudvar felé vezető útszakasz áteresztőképessége korlátozottabb, így ott hamarabb kialakulhatnak torlódások.

A rendőrség kéri a forgalomkorlátozással érintett útszakasz felől közlekedő lakosságot, hogy időben induljanak majd útnak, illetve türelmesen és fokozott körültekintéssel közlekedjenek. Az esetlegesen kialakuló forgalmi nehézségek során

a rendőrség be fog avatkozni a közlekedés segítése érdekében, tette hozzá.

Kéri azonban a sofőröket, hogy azon kereszteződésekbe, melyeken szemmel láthatóan nem tudnak majd áthaladni, ne hajtsanak be, ezzel is megelőzve a további forgalomtorlódást és a balesetveszélyes helyzeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában