faültetés

2020.08.12. 14:30

Örökbe fogadták a lakók a gyönyörű szilvafákat

A mezőzombori Damjanich utcát kettészelő belvízelvezető árok mindkét partját elegáns, fiatal fasor szegélyezi.

Novák Krisztina

20200805 Mezőzombor fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Szerencseni járás. Vérszilva fasort ültetett az önkormányzat a település egyik utcájában. Dorogházi Zsuzsanna településüzemeltetési vezető az egyik fánál, az örökbefogadó család táblájával.

Fotó: Ádám János

A hatvan csodálatos vérszilvafát az önkormányzat vásárolta és – a közmunkaprogram keretén belül – diákmunkások segítségével ültették el.

Területfejlesztés

Az ötlet annak köszönhető, hogy a széles, két sávos utca közepén elkészült a belvízelvezető árok, mindkét oldalán kisebb füves résszel. A kivitelezés során az addig ott lévő néhány fát és bokrot el kellett távolítani. Radó Béla polgármester és az önkormányzat azonban arra törekszik, hogy minél szebb és élhetőbb legyen a település, ezért úgy döntöttek, hogy az egész utcát benépesítik fákkal, így pótolva a korábbi, egyébként is kevés növényzetet.

Egészséges és szép

A vérszilvafák két-három év alatt megnőnek, oxigént termelnek, árnyékot biztosítanak és egységes utcaképet biztosítanak, így beilleszkednek Mezőzombor látképébe is.

– Az önkormányzat ötlete volt, hogy az utca lakói a házuk előtt pompázó két szilvafát fogadják örökbe, amit nagy örömmel fogadtak – tudtuk meg Vargáné Dorogházi Zsuzsanna településüzemeltetési vezetőtől – Így igazán a magukénak érezhetik őket és gondoskodnak a megóvásukról, az utcában ugyanis nagy az áthaladó forgalom és előfordul rongálás. Azt, hogy melyik családhoz tartoznak a fák, arról a hamarosan melléjük helyezett szép táblák mesélnek majd. Természetesen az önkormányzat továbbra is gondozza a területet, de a lakók is gondoskodhatnak róluk és jelezhetik, ha gond van valamelyikkel.

(A borítóképen: Vargáné Dorogházi Zsuzsanna az egyik fánál, az örökbe fogadó család táblájával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában