küzdelem

2020.08.02. 19:00

Folytatódik a szúnyogirtás

Légi kémiai szúnyog­irtással küzdenek megyénk több településén is a szúnyogok ellen.

20200415 Győr Biológiai szúnyoglárva-gyérítés Győrben. Győrben is megkezdődött a szúnyoggyérítés. A Győr-Szol Zrt. munkatársai mintegy 800 hektáron – ártereken, folyóparton, tavakon – permeteznek szét olyan anyagot, amitől a szúnyogok már lárva állapotukban elpusztulnak. Képen: Az AN-2 típusú repülőgépet a péri reptéren szállt fel. Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: MW

Fotó: Csapó Balázs

A Nemzeti Népegészségügyi Központ július 27-én 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást – tájékoztatta a központ hétfőn az MTI-t.

Ennek megfelelően megyénk több településén is várható irtás a jövő héten. Miskolcon augusztus 3-án, hétfőn és augusztus 4-én, kedden a napnyugtát megelőző másfél órában irtanak szúnyogot. Rossz idő esetén pedig augusztus 4-én, kedden és augusztus 5-én, szerdán végzik majd el a repülőgépes műveletet.

Értesülésünk szerint augusztus 5-én, szerdán, ­rossz idő esetén pedig augusztus 6-án, csütörtökön vagy augusztus 7-én, pénteken többek között Hernádszentandráson, Hernádkakon és Szikszón is terveznek szúnyogirtást.

Többször beszámoltunk arról az elmúlt napokban, hogy a Miskolcon élőket mennyire zavarja a megszaporodott szúnyogok száma. A megyeszékhely, úgy tudjuk, korábban nem szerepelt azoknak a településeknek a listáján, ahol a katasztrófavédelem eredeti tervei szerint végeztek volna légi szúnyoggyérítést.

Az elmúlt hónapok szokatlanul esős időjárása után ugyanis Miskolcon is érezhetően megnőtt a csípőszúnyogok száma – írta közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Hozzátették: a város levélben kérte a szervezettől, hogy a borsodi megyeszékhelyen is legyen repülőgépes irtás.

(A borítóképen: Jövő héten több helyen is lesz légi szúnyogirtás)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában