Választás

2020.07.20. 08:00

Szeptemberben ismét választanak Vattán

A testület június 24-én oszlatta föl magát, hogy új polgármestert válasszanak.

Tóth Balázs

Vasárnap tartották az önkormányzati választást

Forrás: ÉM/Illusztráció

Szeptember 20-án választhatnak új képviselő-testületet és polgármestert a vattaiak. A jelöltek bejelentése augusztus elsejétől 17-éig tart, ugyanezen idő alatt kell össze­gyűjteni az ajánlásokat is. Jelenleg körülbelül hétszáz választópolgár van Vattán, a pontos számuk alapján állapítják meg, hogy a képviselőjelölteknek és a polgármesterjelölteknek mennyi ajánlást kell összegyűjteni.

A vattai önkormányzat képviselő-testülete június 24-én mondta ki határozatban a feloszlást. Az új választást kezdeményező képviselők azért döntöttek így, mert a tavalyi önkormányzati választás előtt két jelölt indult a polgármesteri tisztségért, ám a korábbi polgármester, a Fidesz–KDNP színeiben induló Korán István váratlanul elhunyt.

Mivel abban az időszakban már nem lehetett új jelöltet állítani, így csak egy jelölt maradt, aki azonban nem lépett vissza. A tavaly őszi választáson 303-an adták le voksukat, de csak 62-en támogatták a polgármestert, 242-en érvény­telenül szavaztak. A testület képviselőtagjai a választást követően megbeszélték, hogy amint törvényes lehetőség nyílik, döntenek a feloszlásról, hogy a lakosok több polgármesterjelölt közül választhassanak az időközi választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában