adózás

2020.07.01. 15:00

Az online számlázás gyorsabb és egyszerűbb

Minden, belföldi adóalanyok közötti ügyletről készített számláról adatot kell szolgáltatni az adóhatóság részére július 1-jétől.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Bár a kézi számlatömbhöz ragaszkodók háborognak a változások miatt, a digitalizáció elkerülhetetlen, a vállalkozásfejlesztés egyik lehetőségeként is felfogható.

Automatikussá válik az adatszolgáltatás, a vállalat pénzügyi nyilvántartása egy felületen elérhető és kezelhető. Az eddig adminisztrációval töltött idő is felszabadul. Kézi számlatömbből történő számlázás esetén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületére kell feltölteni az adatokat. Erre 500 ezer forint áfaérték alatt 4 nap áll rendelkezésre.

Fontos, hogy az adatokat rendkívül pontosan adjuk meg, különben az adatszolgáltatás meghiúsulhat.

Az Észak- Magyarország által megkérdezett szakértő szerint érdemes az online számlázásra váltani, mivel sokkal gyorsabb, olcsóbb, egyszerűbb. Az összekötéssel rendelkező számlázóprogramból kiállított számla esetén a rendszer automatikusan küldi be az adatokat a NAV-nak, a sikerességről visszajelzés is érkezik, tudtuk meg a szakértőtől.

Kézben van az online

A kézi számlatömb preferálói szerint nagy előnye, hogy bárhová magukkal vihetik, mindig a kezük ügyében van. Szakértőnk szerint az online számlázóprogram mobilról, laptopról, tabletről is könnyen elérhető.

„Az online számlázóval kiállított számla e-mailen keresztül azonnal továbbítható a vásárló számára. Az automata kitöltőfunkció segítségével a vevő adatai az adatbázisból egy gombnyomással kiválaszthatók. Ezzel nemcsak gyorsabb lesz a számlázás, hanem a lehető legpontosabb is”, kaptunk választ az aggodalmakra.

Ha valakinek a munkája egy adott telephelyhez kötött, sem kell lemondani az online számlázásról, mivel a számlák mobil blokknyomtatóval is használhatók. Ehhez nincs másra szükség, csak egy speciális mobileszközre, amit bármikor bárhova magunkkal vihetünk, és össze tudjuk kapcsolni a nyomtatóval a telefonunkat, tabletünket, laptopunkat, így a számla bárhol azonnal nyomtatható és átadható, derült ki.

(A borítóképen: Gombnyomással)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában