vasúti közlekedés

2020.06.14. 14:30

Így változik a vasúti menetrend június 15-től

Ezen a héten is változások várhatóak a vasúti közlekedésben, mutatjuk, mi érinti megyénket.

20200315 Szolnok Budapest Ceglésd Szolnok vonalon március 15-től járnak az emeletes vonatok. Képeink a Cegléden készültek. Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Forrás: Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A Keleti pályaudvar és Hatvan viszonylatban továbbra sem közlekednek a sátoraljaújhelyi sebesvonatok, helyettük a hatvani S80-as személyvonatokkal utazhatnak az utasok, Hatvanban biztosítják az átszállást. Hatvan–Füzesabony–Miskolc–Sátoraljaújhely viszonylatban változatlan menetrend lesz érvényes. A Keletiből 20:55-kor Miskolcra, a 22:35-kor Füzesabonyba, továbbá a Füzesabonyból 3:50-kor, az Egerből 4:35-kor, illetve a Sátoraljaújhelyről 3:56-kor és vasárnaponként 17:50-kor induló vonatok a Keleti pályaudvarig a teljes útvonalon közlekednek.

A Miskolc–Hidasnémeti vonalon június 20-tól augusztus 19-ig valamennyi vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Forró-Encs és Hidasnémeti között pedig pótlóbuszok szállítják az utasokat karbantartási és autópálya építési munkák miatt. A Rákóczi és Hernád InterCity vonatok június 30-ig csak a Keleti és Miskolc-Tiszai pályaudvar között közlekednek.

A Miskolc–Ózd vonalon július 6-tól 9-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Sajószentpéter és Kazincbarcika között pótlótóbuszok szállítják az utasokat, karbantartás miatt.

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon július 29-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szerencs és Nyíregyháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az InterCity-k helyett közvetlen IC-pótlóbuszokkal utazhatnak, melyek csak Tokajban állnak meg. A vonalszakaszon komplex felújítást végeznek a vasúti pályán, állomások vágányain és a felsővezetéken.

A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni a fertőzésveszély elkerülése érdekében. A kör InterCityk Nyíregyházáig közlekednek.

A Mezőzombor és Nyíregyháza között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

(Borítóképünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában