művelődési házak

2020.05.02. 15:30

Online folyik tovább az élet a közösségi házban

A közösségi házak és művelődési központok közül sokan kitették a „zárva” táblát.

Bájer Máté

Forrás: ÉM

Több település is akad azonban, ahol a közösségi életet online mederbe terelték a járványidőszak végéig. A szirmabesenyői Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Facebook-oldalán például gyakran megújuló tartalommal találkozhatnak a látogatók. Az érdekes könyvtári információk, online olvasnivalók, gyermekeknek szóló posztok és hangoskönyvek mellett különböző oldalak izgalmas felhívásait is megosztják. Ilyen volt például annak a portálnak a kiírása, ami rajzpályázatokat ajánlott az otthon unatkozó kicsik figyelmébe.

Berzéken sem állt meg az élet: az itteni művelődési ház dolgozói különösen aktívak az online térben is. A gyermeknapi könyvkölcsönző verseny az idén a kialakult járványügyi helyzet miatt elmarad, helyette gyermeknapi rajzversenyt hirdettek a Perczel Mór Tagiskola tanulói részére.

„A kedvenc könyvedből készíts egy rajzot tetszőleges technikával, és küldd el nekünk lefényképezve a könyvtár Facebook-oldalára privát üzenetben vagy dobd be a könyvtár bejárata elé kihelyezett dobozba, minden hétköznap 11–13 óráig” – szól a május 29-ig tartó felhívás.

Társas és pogácsasütés

A Berzék Község Művelődési Ház és Könyvtár oldala egyébként rendszeresen valami izgalmas foglalkozással készül a település „otthon ragadt” gyermekei részére. Bemutatják, hogyan lephetik meg a kicsik édesanyjukat május első vasárnapján illatosító levendulás tasakkal, ingyenes, kinyomtatható társasjátékot tesznek elérhetővé a számukra, húsvétkor pedig közös nyuszipogácsa-sütésre hívták őket.

A nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház oldalán is sok hasznos dologgal találkozhatunk: a honlapjukon található „helyi érdekességek” fület újabb képgalériával bővítették. Ebben Juhász Csaba tóparti fotóit csodálhatják meg a kattintók. A különleges hangulatú képek egészen egyedi arcát mutatják be a nyékládházi tópart élővilágának.

(A borítóképen: Amikor még volt kiállítás: Kertész Attila a mandaláival Nyékládházán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában