Összefogás

2020.05.21. 13:30

Megyénkben is jelentős segítséget nyújtanak

Krízisalapot hozott létre a Magyar Református Szeretetszolgálat a járvány idejére.

Detzky Anna

Forrás: MRSZ

Fotó: Picasa

Összefogás az újrakezdésért névvel hozott létre krízisalapot március 18-án a magyar református egyház szeretetszolgálata, hogy a koronavírus miatt nehéz élethelyzetbe került embereket és intézményeket segítse.

– Sok olyan rászoruló család van az országban, amelyek számára a mindennapok is kihívást jelentenek, és a járvány okozta krízis tovább nehezítheti helyzetüket. Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon összefogásunkhoz, és támogassa adományával krízisalapunkat – mondta Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. – A befolyó összegből olyan, a mindennapi életvitelhez tartozó szükségleteket fedezünk, mint az élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodási szerek, valamint a krízisbe kerülő családok lakhatási kiadásai. A pénzadományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat 1070219–85008898–51100005-ös bankszámlaszámára várjuk. A közleményben kérjük, hogy tüntessék fel a krízisalap nevét. Online pedig az adomany.jobbadni.hu honlapon tehetnek felajánlásokat.

Több önkormányzat, gyülekezet és alapítvány számára is segítséget nyújtottak megyénkben.

Élelmiszer és maszk

– A krízisalapba már több mint 10 millió forint érkezett, amelyből országszerte, valamint a határon túl több ezer nélkülözőt tudtunk segíteni – tájékoztatott Lukcsi Zsófia, a szeretetszolgálat kommunikációs referense. – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 293 egyéni kérelmező számára adtak át munkatársaink gyorssegélycsomagokat, közel másfél millió forint értékben. Több száz Béres-cseppet juttattunk el Göncruszkára, Kazincbarcikára és Járdánházára, 300 kiló ruhaneművel támogattuk Sajólád Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatát, valamint több mint félmillió forint értékű élelmiszerrel, immunerősítővel, bébiétellel és gyümölccsel segítettük az ózdi Van Helyed Alapítvány munkáját. Május elején a befolyt összegből 10 000 arcvédő pajzs gyártását vállaltuk. Ezek közül 200 darab került a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórházba, az Országos Mentőszolgálat megyei mentőállomásaira, a miskolci Timótheus Református Támogató Szolgálathoz, az ózdi Almási Balogh Pál Kórházba és az ózdi Szent Anna Szeretetotthonba.

(A borítóképen: Teljes körű védelem mellett kapták meg az adományt a rászorulók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában