Kazincbarcika

2020.03.06. 09:30

Együtt mozogtak, együtt nevettek és vetélkedtek

A szépkorúak sportvetélkedőjén több mint háromszázan vettek részt.

Tajthy Ákos

Fotó: (c)Zakany Gergely

Negyedik alkalommal rendezték meg a közelmúltban a IV. Szenior Sportkavalkádot a Don Bosco Sportközpontban. A rendezvényre több településről – Alberttelepről, Bánhorvátiból, Kurityánból, Múcsonyból Rudolftelepről, Tardonáról és természetesen Kazincbarcikáról – több mint tíz csapat érkezett, melyekben több mint háromszáz szépkorú mérette meg magát különböző játékos vetélkedőkön.

Sokféle feladat

A program ünnepélyes megnyitóján elsőként Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy fiatalos és boldog szépkorúak gyűltek össze aktív kikapcsolódásra. A program a helyi rendőrkapitányság által összeállított szellemi vetélkedővel kezdődött, melyen gyakorlati kódfejtő verseny mellett személy- és vagyonvédelmi, KRESZ- és közlekedésbiztonsági feladatok is szerepeltek.

– Ezt közös zenés bemelegítő torna követte, majd kezdetét vette a sportos, mozgásos feladatokból összeállított megmérettetés, kifejezetten a szépkorúakra szabott mozgásformával. Ezek többsége a vidámságot fokozó ügyességi feladatok, sor- és váltóversenyek, labdajátékok, célzó- és dobójátékok voltak, de sportos jellegű puzzle és totó is bekerült a feladványok közé. Természetesen nem maradt el a közkedvelt táncverseny és az örömtánc sem – mondta el lapunknak Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője.

Szabadon választott programként ki lehetett próbálni a Don Bosco Sportközpont valamennyi sporteszközét, lehetett például bowlingozni, asztaliteniszezni, csocsózni, fallabdázni. Ezen túl ki lehetett próbálni az egri Szabadidős és Munkahelyi Sportszövetség sportágválasztó kiállításán bemutatott sporteszközöket is, melyek közül a segway volt a legkedveltebb.

Kálmán Vilmosné azt mondta, a sportos programjaik egész évben folytatódnak.

– Rövidesen kezdődnek az „Évszakok tekebajnokság” tavaszi fordulói, melyeket nyári és őszi versenyek követnek majd. Emellett a már emlegetett egri sportszövetséggel mint kiemelten jó partnerünkkel további közös programokat is tervezünk, melyeken különböző élménysportokat, például a lézerharcot, a softcsúzlit vagy a buboréklabdát is ki tudják majd próbálni az érdeklődők. Az első ilyen alkalom egyébként április 17-én lesz Tardonán, ezt a helyi önkormányzattal együtt szervezzük – tette hozzá.

Az Újkazinci Baráti Kör programjai szervezésekor mindig nagy hangsúlyt fektet a sportra, mert azt vallják, a kulturális és sportprogramok mellett fontos felhívni a tagjaik figyelmét az egészséges életmód és a mozgás fontosságára is.

(A borítóképen: Résztvevők a rendezvényen | Fotó: Kolorline)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában