Technika

2020.02.28. 19:30

A digitális oktatással ismerkedtek a pedagógusok

A mobil tantermet két hét alatt számos helyi iskolai csoport próbálhatta ki.

Tajthy Ákos

Digitális bemutatót tartott a miskolci tankerület pedagógusai részére a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ csütörtökön a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában. A programon részt vevők betekintést nyerhettek digitális pedagógiai eszközökbe, szoftverekbe, programokba, alkalmazásokba, és módjuk volt különféle jó gyakorlatok megismerésére. A központ úgynevezett digitális konténere már két hete az iskolában van, ez idő alatt a tankerületből több tanulócsoportot is fogadtak.

Mikitáné Újjobbágy Erzsébet igazgató fontosnak nevezte a kezdeményezést a gyermekek és a pedagógusok számára. – Iskolánk szerencsére nagyon jól felszerelt ilyen szempontból, digitális tábla például minden tanteremben van, de vannak tanórákon használható laptopjaink és tabletjeink is. Ettől függetlenül mindig tudunk újat tanulni, mert a technika olyan gyorsan fejlődik, hogy kénytelenek vagyunk lépést tartani vele, hiszen diákjaink már ebbe születnek bele – mondta.

Húsz állomás

A kormány még 2016 őszén fogadta el Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját. Ennek támogatására jött létre a Mobil Digitális Iskola, vagyis a Mobidik Program.

Matolcsy Miklós, a Pontvelem Nonprofit Kft. ügyvezetője és a program vezetője lapunknak elmondta, digitális konténerükkel tavaly őszszel indultak egy húszállomásos roadshow-ra, ennek keretében jutottak el Miskolcra is. – A programnak hála a gyerekek megélik a digitális környezet nyújtotta izgalmakat, de az igazi célunk mégis az, hogy a pedagógusoknak megmutassuk, hogy a digitális módszertani eszközökkel hogyan lehet jól és hatékonyan tanítani. Ez volt a célja a workshopnak is, melyen körülbelül negyven kolléga vett részt a környező tanintézményekből – mondta.

(A borítóképen: A pedagógusok különféle digitális eszközöket is kipróbálhattak | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában