Kocsonyafesztivál

2019.12.05. 09:00

A jövő évi kocsonyafesztivál ügye most a legfontosabb

Az együttműködésről egyelőre nem beszélnek, sértené a város érdekeit.

Szaniszló Bálint

A fesztivál jelképe, a béka is visszatér Miskolcra

Forrás: ÉM-Archívum

„A Kocsonyafesztiválnak Miskolcon van a legjobb helye, a Kocsonyafesztivál Miskolcon van otthon és nagy öröm, hogy újra lehetősége lesz Miskolcnak megszervezni ezt a fantasztikus múltú rendezvényt a városban” – jelentette be Veres Pál polgármester néhány nappal ezelőtt a Kocsonyafesztivál jogtulajdonosa, Rózsa Edit társaságában. Azt is megtudtuk, hogy a Kocsonyafesztivál kényszerű száműzetését követően 2020. február 14-15-16-án hazatér Miskolcra.

Miskolc csak veszített

Az is elhangzott, hogy az elmúlt évek a névhasználat feletti pereskedéssel, politikai és jogi játszmákkal teltek, amin Miskolc városa csak veszített, a miskolciak csak veszítettek, ahogyan Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafarsang alapítója, tulajdonosa is. „Miskolc elveszítette a Kocsonyáját és elveszítette a büszkeségének, a legendáinak egy darabját is, azzal, hogy elűzték a kiváló minősítésű, többszörös megyei marketingdíjas, turisztikai nívódíjas, nemzetközi Fesztiválját, amely a miskolciak legszeretettebb, az ország harmadik legnagyobb szabadtéri téli rendezvénye volt akkoriban” – fogalmazott Veres Pál.

Veres Pál kinyilvánította azon szándékát, hogy a jogok és márkanevek kérdését rendezi Miskolc, a Rózsa Edit javára döntő Kúria ítéletének megfelelően, hogy azokat a város jogszerűen használhassa és Miskolc Városa jogtulajdonosként, az alapító támogatásával, az általa meghatározott elvek mentén és az ő részvételével szervezhesse a Kocsonyafesztivált.

A Kaláka Fesztivál is hazajöhet

A bejelentésen elhangzott, hogy Rózsa Edittel abban egyezett meg Veres Pál, hogy a közeljövőben rendezik Miskolc város 2014. és 2019. között tanúsított jogszabálysértő és etikátlan magatartásából fakadó ügyeket.

Az együttműködés részleteiről kérdeztük az önkormányzat sajtó osztályát. A válasz a következő volt: „A jövőbeni együttműködésről és annak konstrukciójáról jelenleg még nem áll módunkban beszámolni, mert ez sértené a város érdekeit. Jelenleg a 2020-as fesztivál megszervezésén dolgoznak a város rendezvényszervezői.”

Azt is megkérdeztük, hogy helyt áll-e az önkormányzat a korábban szervezett Miskolci Kocsonyafesztiválok rendezése nyomán keletkezett adósságokért. A válasz szerint „a fesztivált korábban szervező cégek, szervezetek üzleti ügyei nem tartoznak Miskolc városára, azokkal kapcsolatban sem információnk, sem teendőnk nincs…¨

Megkérdeztük azt is, hogy gondolkodnak-e a Kaláka Fesztivál újbóli Miskolcra hozásában? Megtudtuk, Miskolc város új kulturális koncepciójának kidolgozása folyamatban van. A polgármester a választások előtt is kifejezte: „igyekszünk visszacsábítani a Kalákafesztivált Miskolcra és bővíteni a miskolci zenei programkínálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában