Adventi játék

2019.11.27. 09:30

Melyik ablak világít ma?

Adventi „vadászat”: Sajókeresztúr csatlakozott a világító kalendárium programhoz.

Hajdu Mariann

Solymári ablakok

Forrás: solymar.hu

Világító adventi kalendáriummal készülnek az ünnepre Sajókeresztúron. A programmal egy országos kezdeményezéshez csatlakoznak, ami Solymárról indult, és amely egyfajta játék is egyben.

– Huszonnégy család jelentkezését vártuk, már csak egy híja van – mondta lapunknak Kollár Miklós polgármester. – A program részeként minden egyes nap más-más ablakban gyúlnak majd fel az ünnepi fények egészen december 24-ig. Azt viszont senki nem tudja, hogy milyen sorrendben.

A helyiek feladata lesz, hogy megkeressék az aznapi, új ünnepi, kidíszített ablakot, fotózzák le, és töltsék fel a képet a művelődési ház oldalára.

Fénybe borul a falu

– Napról napra egyre több ablak világít majd a településen. Hogy mivel díszíti fel a család az ablakot, teljesen rábíztuk, csak a sorszámnak kell felismerhetően rajta lennie – fogalmazott Kollár Miklós. – Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott, kidíszített, világító ablak az tehát meglepetés, mert azt a vadászoknak, a faluban sétálva kell megkeresniük.

– December 24-én, szenteste már mind a 24 ablak díszei világítanak, fénybe borul majd Sajókeresztúr – jegyezte meg a polgármester.

Sajókeresztúr az idén csatlakozott a kezdeményezéshez, de már mindenki nagyon izgatott. A solymáriról egyébként találtunk egy országtérképet a neten, mint kiderült, megyénkből további négy településen „játszanak”: Mádon, Bekecsen, Tokajban és Tarcalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában