templomfelújítás

2019.09.13. 07:30

Sokmillióból újult meg a pusztafalui templom

Tavaly novemberben rakták le a pusztafalui református templombelső felújításának alapkövét, és szerdán már fel is avatták az elkészült beruházást.

A megújult templombelső

Forrás: tirek.hu

Fotó: Kojsza Péter

A megújult templombelsőért az alig kétszáz lelkes falu református közössége istentiszteleten adott hálát, amelyen részt vett egyebek mellett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Hörcsik Richárd, a térség ország­gyűlési képviselője és Takács Viktor polgármester. Az ünnepséget Mészáros István, a Zempléni Református Egyházmegye esperese vezette.

– Ez a beruházás a Magyar Kormány, a Tiszáninneni Református Egyházkerület és Pusztafalu önkormányzatának közös összefogásával valósult meg – mondta lapunknak dr. Hörcsik Richárd. – És itt az összefogáson van a hangsúly. Nagyon jó érzés volt látni a munka közben azt a harmonikus együttműködést, amely a település és az egyház között folyt. Ezért van értelme a Magyar falvak programnak, hogy a vidéken élők a saját bőrükön érezzék, ők is fontosak az országnak.

Mint megtudtuk, a mostani 40 milliós beruházás során a templom belsejét sikerült felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában