Nyárzárás

2019.09.10. 13:30

A Lecsópedellusok nyerték a főzőversenyt

A taktaharkányi eseményen kitüntetéseket is átadtak.

Serfőző László

Koncz Ferenc (jobbra) is gratulált a főzőknek

Forrás: ÉM

Taktaharkány önkormányzata augusztus végén tartotta nyárzáró rendezvényét, emlékezve Taktaharkány első írásos említésének 800. évfordulójára is.

Zene, gasztronómia

A településen négy éve újraindították a falunapi vigasságot, amit 2017-ben Lecsófesztiválra kereszteltek. Ezen a néven most harmadik alkalommal tartottak programsorozatot két napon keresztül, kicsúcsosítva az eseményeket a gasztronómiára.

Az első napon a könnyűzene kapott főszerepet, a napot Korda György és Balázs Klári koncertje zárta, másnap a lecsó készítése került fókuszba, versenyszerűen főzött tizenöt csapat, akiket meglátogatott Koncz Ferenc országgyűlési képviselő Szemán Ákos polgármester társaságában. Az esemény alkalmat adott kitüntetések átadására, a polgármestertől Elismerő Okleveleket vehettek át a táncvilágbajnok Spry Dance Club tagjai.

A főzőversenyt a „Lecsópedellusok” nyerték meg, a Taktaharkány tortája elké­szítésében Fésűs Judit vitte el a pálmát. A két napot az EDDA koncertje és tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában