fürdőzési szabályok

2019.06.13. 14:00

Szabad vízben fürdőzés: csakis szabályosan

Megyénkben öt tó, az Arlói, a Muhi, a Vadnai, a Mályi és a Hejő van kijelölve biztonságos szabad vízi fürdőzésre azzal a feltétellel, hogy kizárólag a strandolásra kijelölt partszakaszok vehetők igénybe fürdési célra.

Szaniszló Bálint

A Mályi-tó közkedvelt és szabályosan használható fürdőhely

Fotó: Ádám János

A nagy nyári melegben szívesen hűsítjük magunkat a strandokon vagy akár a természetes vizekben. Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy a fürdőzés komoly veszélyeket is rejt magában. Sajnos a meggondolatlanság, a felelőtlenség és az alapvető szabályok be nem tartása minden évben halálos áldozatokkal jár.

Kijelölt helyen

Szabad vízi fürdőzés esetén célszerű kijelölt fürdőhelyet választani, mert annak határát a parton minden esetben táblával, a vízben bójákkal jelölik. A változó vízmélység és hőmérséklet-különbség miatt a bányatavak különösen veszélyesek fürdőzésre.

Megyénkben öt tó, az Arlói, a Muhi, a Vadnai, a Mályi és a Hejő van kijelölve szabad vízi fürdőzésre azzal a feltétellel, hogy kizárólag a strandolásra kijelölt partszakaszok vehetők igénybe fürdési célra.

Megszívlelendő

Ha a vízpart melletti kikapcsolódást választjuk, akkor mindig tartsuk szem előtt tehát, hogy csak kijelölt helyen fürödjünk. A fürdést tiltó tábla jelzését semmi esetre se hagyjuk figyelmen kívül, mert akár az életünkkel is fizethetünk érte. Felhevült testtel soha ne ugorjunk a vízbe és étkezés után, teli gyomorral se fürödjünk! Alkoholfogyasztás esetén tartózkodjunk a fürdőzéstől! A gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek!

Mindig figyelni kell a strand területét jelző bójákra is, mert az azon túli fürdőzés veszélyes lehet. Ismerjük meg a fürdésre alkalmasnak gondolt vízterület sajátosságait, mederviszonyait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában