Helyi közélet

2018.12.05. 13:14

Övé a negyedmilliós fődíj Miskolcon

Miskolc - Judit lerajzolta, mit jelent neki szeretett városa, Miskolc. Nyert vele.

Miskolc - Judit lerajzolta, mit jelent neki szeretett városa, Miskolc. Nyert vele.

Miknyócki Judit a barátnőjétől tudta meg, hogy miskolci logókat várnak a Te városod, a Te divatod, tervezd meg! kreatív dizájnpályázatra. Munkához látott, beküldte tervét, és legnagyobb meglepetésére megnyerte a 250 ezer forintos fődíjat. A Korzó által kiírt díjkiosztó ünnepséget a napokban rendezték a József Attila utcai Auchan áruházban, ahol mi is ott voltunk.

Judit lapunknak elmondta: jelenleg a Miskolci Egyetem marketing-kommunikáció szakos hallgatója. A tanulás mellett Egerben dolgozik egy multinacionális cég pénzügyi osztályán mint gyakornok.

– Mindig is szerettem rajzolni, szerettem volna vele komolyabban is foglalkozni, de úgy gondoltam, hogy nem vagyok elég tehetséges, ezért nem jelentkeztem művészeti iskolába. Pár éve azonban úgy döntöttem, hogy mégis ebbe az irányba szeretnék elindulni. Egy ilyen pályázat pedig jó lehetőség arra, hogy felfigyeljenek rám. Amikor elküldtem a pályázatomat, igazából csak a szerencsében bíztam – mondta Judit, bár a fődíj megnyeréséhez sokkal több kellett, mint szerencse.

Változik, fejlődik

Valószínűleg azért sikerülhetett ilyen jól a miskolci logója, mert nagyon szereti a várost. Mint fogalmaz, számára mindig nagyon fontos volt Miskolc, hiszen kiskorától itt él. Örömmel látja, hogy egyre jobban fejlődik, és előnyére változik a megyeszékhely, egyre több lehetőséget biztosít a fiatalok számára is. A turisztikát is próbálják fejleszteni a város vezetői, Miskolc jó úton halad. Érdemes lenne még több épületet felújítani, hogy még szebb városban, még szebb környezetben éljünk – tette hozzá Judit.

– Igazából még fel sem fogtam, mennyire nagy dolog ez, hogy a pályázatot megnyertem. Hihetetlenül nagy elismerés! A rajzolás mindig fontos volt számomra. Egyik kedvenc hobbim, hogy textiltáskákra, pólókra vagy egyéb ruhaneműkre festek textilfestékkel különböző mintákat. Ezt, miután megszárad, bevasalom az anyagba, és vízálló, hordható táskát, pólót kapok. Grafikai irányban szeretnék továbbtanulni, most már tudom, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Úgy érzem, hogy van is esély rá, a pályázat megnyerésével biztatást és motivációt kaptam – fogalmazott a tehetséges egyetemista.

Elárulta azt is, hogy nyereményéből szeretné elvégezni az autóvezetési tanfolyamot, és vásárolni egy digitális rajztáblát.


Jótékony célt szolgálnak az alkotások

A Korzó alkotói pályázatára Miskolc ihlette pályaművekkel lehetett jelentkezni: a pályázók feladata az volt, hogy megmutassák, mit jelent számukra a saját városuk. Az elkészült alkotások az iranyakorzo.hu/tevarosodatedivatod oldalon még megtekinthetők. A pályázatra három városból, Szolnokról, Miskolcról és Székesfehérvárról több mint 200 alkotás érkezett, ezek közül választotta ki a zsűri a tíz legjobb munkát. A végső győztesről online közönségszavazáson döntöttek.

Judit alkotásából limitált kiadású kiegészítőkollekció készült, ezeket december 16-áig lehet megvásárolni. Az összegyűjtött összeggel a „GYERE” Gyermekrehabilitációs Alapítványt támogatja a pályázat kiírója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában