Helyi közélet

2018.12.05. 20:41

A pápuák földjén

Miskolc - Indonéziában tett egzotikus utazásáról tartott előadást a geológus tanszékvezető.

Miskolc - Indonéziában tett egzotikus utazásáról tartott előadást a geológus tanszékvezető.

Nyugat-Pápua az európai ember számára ismeretlen, egzotikus vidék, talán éppen ezért keltheti föl az érdeklődést. Dr. Zajzon Norbert geológus nyáron bejárta ezt a területet és megismerte a helyiek máig élő hagyományait. Színes élményeiről a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban tartott úti beszámolót.

Az óceán békéje

Az előadó a Miskolci Egyetem Ásvány- és Kőzettani Tanszékének vezetője, emellett hobbijának, az utazásnak hódol. Szabadidejében számos távoli országba eljutott már: járt többek között Marokkóban és Indiában, Dél-Afrikában és Nepálban, valamint Egyiptomban és Indonéziában. A túrázás, hegymászás, barlangászat, búvárkodás mellett különleges érdeklődést mutat az elzárt kultúrák szokásai, hétköznapjai iránt, amelyeket művészi érzékkel készített, látványos fotóin örökít meg.

Nem mindennapi tapasztalatait szívesen megosztja rendszeresen az érdeklődő közönséggel is. Pápuából ezúttal a türkiz óceánra épült bungalók tökéletes békéjét hozta magával, hogy mindezt azoknak is továbbadja, akiknek nincs lehetőségük Föld körüli kirándulásokat tenni, de a képzelet felhőin vele utazhatnak.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában