Helyi közélet

2018.02.18. 09:31

„Nekik sokkal nagyobb szükségük volt rá”

Miskolc - László kapott mosógépet és centrifugát is, de a jó szíve elajándékoztatta vele a nála rászorultabbaknak.

Miskolc - László kapott mosógépet és centrifugát is, de a jó szíve elajándékoztatta vele a nála rászorultabbaknak.

Nemrég írtunk a Miskolcon élő Takács Lászlóról, aki 72 ezer forint havi fizetéséből próbál megélni. Ez nem megy könnyen, ráadásul cserbenhagyták régi, elavult gépei is. Cikkünk nyomán egy jószívű hölgy felajánlott a férfinak egy forgótárcsás mosógépet és egy centrifugát is, amelyek régiek ugyan, de kiválóan működnek.

László már csak egy hűtőgép után keresgélt az interneten, amikor meglátta, hogy egy kazincbarcikai, háromgyermekes édesanya szintén mosógépért esdekel, mert az ő gépe is elromlott, újat venni pedig nem tud.

Egy percig sem gondolkodott

László egy percig sem gondolkodott, fogta az adományba kapott háztartási gépeket, és elvitte a háromgyermekes édesanyának, aki rendkívül boldog volt, és nagyon megköszönte a férfi jószívűségét.

– Nekik nagyobb szükségük volt rá – indokolta cselekedetét László. Azonban jószívűsége nem maradt viszonzatlan. Nem sokkal ezután felhívta őt egy férfi, hogy elfogadna-e egy automata mosógépet. Igaz, a szárító programja már nem működik, de mosni és centrifugázni lehet vele. László természetesen nagyon örült a felajánlásnak, el is ment a masináért, beüzemelte, és boldog, hogy ezután legalább a mosással nincs gondja. Jótevője nevét is elárulta: Fónagy Gyula.

Anyagi helyzete aggasztó

Most már csak egy hűtőgépet kellene szereznie valahogy, reméli ez a gondja is megoldódik. Az anyagi helyzete azonban aggasztó, meséli. Nemrég kapott az adóhivataltól egy levelet, hogy be kell fizetnie 125 ezer forintot. Mint mondta, megpróbál részletfizetési kedvezményt kérni, mert ennyi pénzt semmiképpen nem tud egyszerre befizetni. Abban reménykedik, hogy kap egy rendes 8 órás állást, így többet tud majd keresni. Sok helyre beadta már a pályázatát, de legtöbbször az életkora a probléma. László 54 éves.

Kéri, írjuk meg, nagyon köszöni mindenkinek, aki eddig segített neki.

ÉM-HE


[related-post post_id="3733012"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában