Helyi közélet

2018.01.21. 18:56

Az országos döntőben is helytálltak a miskolciak

Miskolc - A lemez 2018 elejére várható, kilenc dal szerepel majd rajta.

Miskolc - A lemez 2018 elejére várható, kilenc dal szerepel majd rajta.

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozat döntőjére tavaly október elején került sor a Budapest Music Expón. Ide 24 csapat jutott be a területi döntőkről, köztük a miskolci Köpönyegforgatók is. Zakar Viktort, a zenekar dobosát kérdeztük a csapat előéletéről: „2015-ben is létezett már a zenekar, de csak 2016 őszén jelentettük meg az első dalunkat, ­akkorra készültünk el egy koncertműsorral, illetve néhány dalt addigra már stúdióban rögzítettünk. A trió felállás már a kezdetekkor is ugyanez volt, mint most: Peres Gergő – ének, basszus, Barkóczi Bence – gitár, és én. Igyekeztünk egy megjelenést, egy brandet is felépíteni addigra, egyébként az első dalunk a Petőfi Rádióban debütált, ­illetve ­akkor volt egy interjú is ­velünk, azóta is rendszeresen adunk közre újabb dalokat. A szerzeményeinkre vagy rendes, vagy minimum egy–egy szöveges videót készítünk, hogy képileg is meg legyen támogatva.”

Dobogósok

A csapat a 2016-os beindulása után sok tehetségkutatón vett részt, jó helyezéseket elérve, 1., 2. és 3. hellyel is büszkélkedhetnek a fiúk, de több ­különdíjat is bezsebeltek már. A pesti döntőbe a hajdúszoboszlói SzobRock megnyerésével jutottak. Az egyik díjnak köszönhetően idén felléphettek a FEZEN fesztiválon, de koncerteztek már a Belmondo és a Roy és Ádám Trió előtt is. Viktor ezekről így nyilatkozott: „Azért szerepeltünk ennyi tehetségkutatón, hogy szakmai zsűritől kapjunk visszajelzéseket. Ezek hasznosak voltak a számunkra. A Soundcheck tehetségkutatót is megnyertük, ennek köszönhetően készülhetett el a Bőségszaru dalunkra egy videóklip, amit 360 fokos kamerával forgattunk. Az októberi budapesti döntőn, úgy éreztük, hogy jól játszottunk és nagyon élveztük a részvételt. A zsűri nem minket választott győztesnek, viszont az eredményhirdetésnél másodiknak soroltak be minket, ami nagy elismerés volt a számunkra. Sajnos ez nem járt díjjal, mivel ezen a versenyen csak az 1. helyezett kap egy 3 milliós támogatást. Úgy gondoljuk, hogy ezzel le is zárjuk a tehetségkutatós korszakunkat, innentől már a koncertek szervezésére és az első lemezünk megjelentetésére koncentrálunk.”

Új lemez

A fiúk hazai pályán nem sokat léptek még föl, Miskolcon a Helynekemben koncerteztek az Európa Kiadó és az Üllői Úti Fuck előtt. Pesten az Ellátóházban, a Kuplungban, a Gozsdu Manóban szerepeltek, de Szolnokra, Esztergomba és Kecskemétre is eljutottak már. A megjelenő lemezről Viktortól a következő információkat kaptuk: „Egy dallal még idén kijövünk, de a lemez csak 2018 elejére várható, kilenc dal szerepel majd rajta.”

Izgalmas formációk léptek fel január 12-én Budapesten, a Gödör Klubban, köztük a Köpönyegforgatók is. Újra hazai porondon hallhattuk Borlai Gergőt, aki a Roy és Ádám Trióból is ismert Nagy Ádám szólóprojektjében, a Wörk Projektben lépett színpadra. Előttük játszottak a miskolci fiatalok, utánuk pedig a nemzetközi zenei életben „Húrok királynőjeként” is emlegetett, szemtelenül fiatal basszus­gitárosnő, Muck Éva és a miskolci illetőségű gitáros, Géczy Viktor új formációja, a Jar of Soul zárta az estét.”

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában