Helyi közélet

2017.12.20. 10:10

Ünnepi hangulat az Erőműben

Ózd - Több mint ötven települési polgármester látogatott el a Karácsonyi Vásár megnyitójára.

Ózd - Több mint ötven települési polgármester látogatott el a Karácsonyi Vásár megnyitójára.

A közelgő karácsonyi ünnep jegyében teltek az elmúlt napok a Digitális Erőműben. A régi törzsgyár területén felújított különleges hangulatú intézményben egy rendhagyó karácsonyi vásárt tartottak. A kétnapos forgatagon a környék kézműves termékeit kínálták, vagyis a látogatók megismerhették azokat a finomságokat, egyéb nevezetességeket, amelyek hozzávetőleg ötven kilométeres körzetben készülnek.

A teljesség igénye nélkül a vendégek megkóstolhatták a Csernelyi Derelyét, a Borsodnádasdi Molnárkalácsot, vagy éppen az Imolai Levendula termékeket, de kiállítottak a sátaiak és a sajógalgóciak is.

A jövőben még több ilyen közös találkozóra lesz szükség." Bojtos Zoltán

– Remek ötlet, hogy egy helyen, ünnepi környezetben mutathatják meg magukat a környék települései. Ebből is látszik, hogy mennyi értékes ember dolgozik Borsod megye ezen részén – fogalmazott az eseményen Németh Gyula, Borsodszentgyörgy polgármestere. – Karácsony közeledtével ez az esemény jó lehetőséget kínál a számvetésre, de arra is, hogy a kollégákkal tapasztalatot cseréljünk a következő évek lehetőségeiről, feladatairól.

Félszáz vezető

A Karácsonyi Vásárt továbbgondolta Riz Gábor ­országgyűlési képviselő, aki az esemény megnyitójára meghívta a választókerület valamennyi polgármesterét. A több mint hetven település vezetői közül ötvenöten fogadták el az invitálást. Riz Gábor köszöntőjében hangsúlyozta: ebben a régióban rengeteg tehetséges ember dolgozik, a következő években megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően pedig sikerült fejlesztési pályára állítani a megye Észak-nyugati részét.

A politikus ezután a Digitális Erőműben felállított nagy karácsonyfához invitálta a vendégeit, ahol minden polgármester felakasztotta a saját településén készült díszt, így is jelképezve a közös gondolkodást, az együvé tartozást.

A térség fája

– Advent idején, elsősorban az ünnepi készülődés, a baráti találkozás a legfontosabb üzenete ennek a kétnapos rendezvénynek – tette hozzá Bojtos Zoltán, intézményvezető. – Rendkívüli öröm számunkra, hogy a meghívott polgármesterek ajándékot is hoztak a számunkra. Az általuk felakasztott, névre szóló mézeskalácsdíszek, szimbolikusan a térség ünnepi jelképévé varázsolták az Erőműben felállított karácsonyfát. Az összetartozást, a közös gondolkodást jelenti, de nagyon fontos, hogy ezt a mindennapokban is megvalósítsuk. Nekünk most sikerült, de a jövőben még több ilyen közös találkozóra lesz szükség.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában