Helyi közélet

2017.12.10. 12:08

Házat minden kutyának

Szerencs - Nagyszabású akciót indított a Szerencsi Kóborkák Alapítvány.

Szerencs - Nagyszabású akciót indított a Szerencsi Kóborkák Alapítvány.

„Sziasztok, kedves ismerőseink! Indítsunk útjára egy nagyszabású akciót! Több, mint 3 ezren követtek minket itt, a Facebookon. Nagyon köszönjük nektek, hogy ilyen sokan figyeltek ránk! Nagyon köszönjük a hozzászólásokat, a megosztásokat, a kedveléseket!” – írja Facebook oldalán a kis­állatok megmentésére létrehozott Szerencsi Kóborkák Alapítvány, akik legfőbb célkitűzésüknek a szerencsi és Szerencs környéki kutyák mentésére és örökbe adására szakosodtak.

Ez az akció arról szól, figyeljünk kicsit az állatainkra is." Kormos Enikő

Kutyaházak kerestetnek

– Most egy kicsit másról van szó: arra kérünk mindenkit, hogy nézzenek szét a környezetükben, az utcában, ahol laknak, a nagymama utcájában, a barátaik utcájában, ott, ahol gyakran megfordulnak – mondja Kormos Enikő, az alapítvány vezetője.

– Nézzen be mindenki az udvarokba, a hátsó kertekbe. Nézzenek be oda, ahová egyébként nem tennék! Nem azért, hogy kíváncsiskodjanak, hanem azért, hogy meglássák, van-e a kutyának háza? Van-e hová bebújnia, ha esik az eső, ha fúj a szél, van-e hol összekucorodnia, hogy megtartsa a saját testének melegét? Nem elég a nyitott, ajtó nélküli kamra, a disznóól, a használaton kívüli rom, a vashordó. Háza kell, hogy legyen, nem sokkal nagyobb, mint ő maga, mert azt be tudja fűteni a testének melegével, ott át tudja vészelni a jeges, zord telet.

– Kérünk mindenkit, szóljanak nekünk, ha azt látják, hogy láncon, ház nélkül fagyoskodik a kutya a térdig érő sárban! Senki ne gondolja azt, hogy ez már tavaly is így volt, majd ezt is kibírja! Nem fogja, mert azóta eltelt felette egy év, a kutya még gyengébb lett. Kérünk mindenkit, ne menjen el az ilyen szerencsétlen állat mellett, mert lehet, hogy ő volt az utolsó, aki életben látta! Írják le üzenetben és mi megpróbálunk segíteni! S most itt kérjük, hogy akinek van használaton kívüli kutyaháza, ajánlja fel nekünk, illetve a rászoruló kutyáknak! Az akció nem új keletű, már tavaly is indítottak egyet.

– Akkor mintegy 15 kutyaházat kaptunk, amit ki tudtunk osztani és ezzel kutyaéleteket menthettünk meg – mondja Kormos Enikő. – Már most is vannak felajánlások, Miskolcról két kutyaházat ajándékoztak nekünk. Ez az akció arról is szól, hogy egy kicsit figyeljünk az állatainkra is, hiszen ők ugyanúgy fáznak, őket ugyanúgy megviseli a tél. Csak egy kis figyelem kellene ahhoz, hogy négyklábú barátaink is jobban érezzék magukat.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában